Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Επιστρέφονται οι 7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστρέφονται οι 7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ

Νωρίτερα του αναμενομένου το CAS έβγαλε απόφαση και ανατρέπει άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα για την υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας»! Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο αποφάσισε χθες να επιστραφούν οι 7 βαθμοί της τιμωρίας στον ΠΑΟΚ και να εκδικάσει και πάλι την υπόθεση επί της ουσίας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θεωρώντας ότι δεν είναι δεσμευτική η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και «αδειάζοντας» -ουσιαστικά- τον Ολυμπιακό, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε την εισήγηση της ΕΑΑ για «σημαία» της επιχειρηματολογίας του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν βαρύνεται πλέον από την τιμωρία της αφαίρεσης των 7 βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα και η Επιτροπή Εφέσεων θα δικάσει και πάλι την υπόθεση, χωρίς να είναι πια δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έτσι, ο ΠΑΟΚ επανέρχεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη βαθμολογία των πλέι οφ να διαμορφώνεται: Ολυμπιακός 85, ΠΑΟΚ 68, ΑΕΚ 65, Παναθηναϊκός 52, Άρης 38, ΟΦΗ 36.

Ομιχλώδης είναι η υπόθεση όσον αφορά την Ξάνθη, που δεν προσέφυγε στο CAS, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, δεν ισχύει ούτε γι’ αυτήν η τιμωρία των -7 βαθμών, καθώς η υπόθεση θα δικαστεί εξαρχής. Έτσι, το πιθανότερο είναι να παραμείνει μόνο η ποινή της αφαίρεσης 5 βαθμών, που έχει σχέση με τη μετοχική της σύνθεση της ΠΑΕ και όχι το -12 που ισχύει τώρα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL