Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δύο τα πανελλήνια ρεκόρ από τον Σκαρβέλη!

Μίτινγκ σφαιροβολίας στην Αριζόνα - O πρώτος Έλληνας σφαιροβόλος που σπάει το «φράγμα» των 21 μέτρων και βάζει στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το πρώτα πανελλήνια ρεκόρ της θερινής περιόδου του στίβου σημειώθηκαν στον ίδιο αγώνα στις 28 Ιουνίου από τον Νικόλα Σκαρβέλη. Ο  Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε σε μίτινγκ σφαιροβολίας στην Αριζόνα και βελτίωσε όχι μία, αλλά δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν ακλόνητο εδώ και 31 χρόνια και το κατείχε ο Δημήτρης Κουτσούκης από τις 14 Ιουλίου 1989.

Ο Σκαρβέλης έριξε 20.90μ. στη δεύτερη προσπάθεια και 21.05μ. στην τρίτη, ενώ κι οι τέσσερις έγκυρες βολές του ήταν καλύτερες από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ (20.61μ.), που είχε σημειώσει τον Απρίλιο του 2016. Οι βολές του: Α, 20.90μ., 21.05μ., 20.98μ., Α, 20.69μ.

Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να μάθει από την αντίστοιχη ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ αν ο αγώνας ήταν επίσημος και διαπιστώθηκε πως βρίσκεται στο καλεντάρι της USATF, προκειμένου να κατακυρωθεί η επίδοση ως πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ έχει και τη φόρμα υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ του αθλητή, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί σε περιπτώσεις πανελλήνιων ρεκόρ.

Από χθες η επίδοση του Σκαρβέλη αναρτήθηκε και στους επίσημους στατιστικούς πίνακες της World Athletics και βρίσκεται στην 9η θέση φέτος στον κόσμο. Ο  Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, με πρώτο τον Αμερικανό Νικ Πόντζιο, που έριξε δύο φορές 21.08μ. (7η επίδοση στον κόσμο).

Ο Σκαρβέλης είναι πλέον ο κάτοχος και των δύο πανελλήνιων ρεκόρ στη σφαιροβολία, καθώς φέτος τον χειμώνα με βολή στα 20.38μ. είχε πετύχει και ρεκόρ κλειστού στίβου. Ο 27χρονος σφαιροβόλος κατάφερε στη διάρκεια της πανδημίας να συνεχίσει την προετοιμασία του και να παραμείνει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας που σπάει το ανυπέρβλητο -μέχρι τώρα- «φράγμα» των 21 μέτρων και έχει μεγάλο στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς το όριο στη σφαιροβολία είναι 21.10μ. και οι επιδόσεις θα «μετράνε» για την πρόκριση μετά την 1η Δεκεμβρίου, όπως έχει αποφασίσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις