Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Η Λίβερπουλ στον θρόνο ύστερα από 30 χρόνια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Λίβερπουλ στον θρόνο ύστερα από 30 χρόνια!

Η «κατάρα» της Λίβερπουλ «έσπασε» έπειτα από τρεις δεκαετίες! Σ’ ένα τρομερό σε συγκινήσεις ματς το βράδυ της Πέμπτης στο "Στάμφορντ Μπριτζ", η Τσέλσι νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και την κράτησε 23 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ Λίβερπουλ δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 30 χρόνια, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε, «σπάζοντας» το σχετικό ρεκόρ!

Το προηγούμενο ρεκόρ μοιράζονταν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, το 2000-01 η Γιουνάιτεντ και το 2017-18 η Σίτι.

Με δάκρυα στα μάτια ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως πρωταθλητής και δεν ξέχασε να αναφερθεί στις παλιές δόξες των «κόκκινων»!

«Είναι εκπληκτικό να κατακτάς το πρωτάθλημα με αυτό τον σύλλογο. Είναι για σένα, Κένι (σ.σ.: Νταλγκλίς), που ήσουν δίπλα στα παιδιά, και για τον Στίβι (σ.σ.: Τζέραρντ), που ξέρω ότι προσπάθησε να τα καταφέρει στην εποχή του και πανηγυρίζει που το πετύχαμε εμείς τώρα» τόνισε αρχικά ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Απόψε είναι για όλο τον κόσμο. Μείνετε σπίτι να πανηγυρίσετε.  Όλοι μαζί θα το πανηγυρίσουμε».

Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν... έμειναν σπίτι! Εκατοντάδες άτομα βγήκαν και πανηγύρισαν έξω από το  Άνφιλντ, σε μια αξέχαστη βραδιά, ενώ αναλόγως πανηγύρισαν και οι παίκτες, που παρακολούθησαν όλοι μαζί το κρίσιμο παιχνίδι.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL