Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Τόμας Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: / Τόμας Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αν δεν γίνουν στο Τόκιο το 2021, θα μεταιωθούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τόμας Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: / Τόμας Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αν δεν γίνουν στο Τόκιο το 2021, θα μεταιωθούν

“Καταλαβαίνω την Ιαπωνία όταν λέει πως αν το 2021 δεν επιλυθεί η κατάσταση, δεν θα είναι δυνατή ακόμα μία μετάθεση και θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος πως σε έναν χρόνο από τώρα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τον θρίαμβο του κόσμου κόντρα στον κορωνοϊό" δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και συνέχισε:

«Ειλικρινά το κατανοώ, γιατί δεν μπορείς να απασχολείς για πάντα 3.000 ή 5.000 άτομα σε μια Οργανωτική Επιτροπή. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα».

Ο Τόμας Μπαχ είπε ότι η ΔΟΕ δεσμεύτηκε να διεξαγάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο, αν και είναι κατανοητό πως χρειάζεται να προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια σε περίπτωση που δεν περιοριστεί η πανδημία:

"Η διεξαγωγή του ολυμπιακού τουρνουά με κλειστές τις πόρτες δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θέλουμε, όμως δεν ξέρουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε δύο μήνες. Μεταξύ των σεναρίων, εξετάζουμε και τον αντίκτυπο που θα είχε μια πιθανή καραντίνα στην οποία θα μπουν όλοι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Τι θα μπορούσε να σημαίνει για τη ζωή σε ένα ολυμπιακό χωριό; Όλα αυτά τα διαφορετικά σενάρια είναι υπό εξέταση και γι' αυτό λέω ότι είναι ένα τεράστιο καθήκον. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τώρα. Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει μέχρι χθες 17.100 άτομα στην Ιαπωνία, προκαλώντας 797 θανάτους. Σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τής «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» (127 εκατομμύρια), τα θύματα από τον κορωνοϊό είναι αναλογικά λιγότερα σε σχέση με την Ελλάδα...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL