Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άλλα το πρωί, άλλα το... μεσημέρι!

Διγλωσσία υφυπουργείου για την επανεκκίνηση του αθλητισμού - Πήραν πίσω τον υποχρεωτικό έλεγχο για κορωνοϊό όλων των αθλητών των ερασιτεχνικών σωματείων

Η... αριστεία της Ν.Δ. «χτύπησε» και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί, πριν περάσουν 48 ώρες, η εγκύκλιος με τα δεδομένα που απαιτούνται ώστε οι ερασιτέχνες αθλητές να γυμναστούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς αρχικά έπρεπε να αποδείξουν πως δεν πάσχουν από Covid-19...

Μέχρι χθες το μεσημέρι υπήρχε αναρτημένη στο site της ΓΓΑ η ιατρική βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία αθλητής ή η αθλήτρια θα έπρεπε να έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ για Covid-19, ώστε να την υπογράψει ο γιατρός. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες αθλούμενοι θα έπρεπε να διαθέσουν τουλάχιστον 120 με 150 ευρώ για να πραγματοποιήσουν τον εργαστηριακό έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα κι αν μπορούσαν, λόγω της μεγάλης «ζήτησης», να το καταφέρουν. Το σχετικό έγγραφο έλεγε πως «τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων τηρούνται στο αρχείο του υπογράφοντος ιατρού».

Το θέμα πήρε τη Δευτέρα μεγάλες διαστάσεις, όταν πολλοί πνευμονολόγοι αρνήθηκαν να υπογράψουν την ιατρική βεβαίωση μόνο με κλινική εξέταση, αφού οι περισσότεροι ερασιτέχνες αθλητές δεν είχαν πραγματοποιήσει το πανάκριβο τεστ για τον κορωνοϊό. Μετά από διαμαρτυρίες ομοσπονδιών, όπως ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και πλήθους σωματείων, οι «αρμόδιοι» υποχρεώθηκαν να υπαναχωρήσουν και να ανακοινώσουν νέα ιατρική βεβαίωση, με την οποία απαιτείται μόνο ο κλινικός έλεγχος και όχι υποχρεωτικά οι εξετάσεις. Το διορθωτικό έγγραφο, που ισχύει σήμερα, ζητάει απλώς την κλινική εξέταση, όπου ο γιατρός βεβαιώνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα ο εξεταζόμενος «δεν εμφάνισε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, πονόλαιμου, κόπωσης, μυαλγίας και ανοσμίας».

«Δημοσία δαπάνη» οι έλεγχοι...

Ο πρώην γγΑ Ιούλιος Συναδινός, με αφορμή τα παραπάνω, δήλωσε: «Η διαδικασία σύνταξης και τήρησης ιατρικών βεβαιώσεων και ιατρικού ιστορικού αθλουμένων, που επιλέχθηκε για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, βρίθει ασαφειών και αβεβαιοτήτων και μετατρέπεται σε ένα πινγκ-πονγκ μετάθεσης της ευθύνης, σε περίπτωση κρούσματος Covid-19 σε αθλητικό χώρο. Η αθλητική ηγεσία αποσείει από τις πλάτες της την ευθύνη διενέργειας συστηματικών διαγνωστικών τεστ με δημόσια δαπάνη. Το υφυπουργείο Αθλητισμού οφείλει να επεξεργαστεί άμεσα σχέδιο διενέργειας συστηματικών διαγνωστικών τεστ στους αθλητές των εθνικών συγκροτημάτων και των αθλητικών σωματείων. Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αθλητές μας είναι ταυτόχρονα και μαθητές που μπαίνουν στη σχολική τάξη, εργαζόμενοι που μπαίνουν στον επαγγελματικό χώρο, άνθρωποι που ζουν μέσα στον κοινωνικό χώρο. Δεν αποτελούν πηγή κινδύνου κι έχουν και τα ίδια δικαιώματα στην υγειονομική προστασία, όπως κάθε πολίτης της χώρας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις