Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Επανεκκίνηση για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεκκίνηση για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία

Το πρωτάθλημα αρχίζει, έστω κι αν η εξέδρα δεν πλημμυρίζει... Με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής, οι ομάδες της Bundesliga επιστρέφουν αύριο στα γήπεδα, μετά από διακοπή δύο και πλέον μηνών, και κάπως έτσι το γερμανικό πρωτάθλημα θα γραφτεί στην ιστορία ως το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά που επανεκκινεί μετά την πανδημία της Covid-19.

Σημαντικές αλλαγές στους κανόνες

Βεβαίως, ο ιός παραμένει ενεργός και στη Γερμανία, γι' αυτό και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν τα παιχνίδια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την προ κορωνοϊού εποχή. Οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν μπροστά σε άδειες κερκίδες καθώς όλα τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το αυστηρό πρωτόκολλο Υγείας προβλέπει την παρουσία μόλις 300 ατόμων μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες δεν θα πρέπει να φτύνουν, να αγγίζουν τα χέρια τους, ενώ ορισμένοι σύλλογοι θα χρησιμοποιούν μουσική και φωτογραφίες φιλάθλων από χαρτόνι για να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα στους αγώνες.

Μία εξ αυτών είναι η Γκλάντμπαχ, που ζήτησε από τους οπαδούς της να δημιουργήσουν το ομοίωμά τους από χαρτόνι σε φυσικό μέγεθος, το οποίο θα τοποθετηθεί στη θέση του εισιτηρίου τους, και οι πρώτες φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές. “Περιμένω να έχουμε τηλεοπτικό κοινό που θα αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Καρλ - Χάινς Ρουμένιγκε στην “Bild”, ενώ το συνδρομητικό κανάλι “Sky” ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει ελεύθερα τους αγώνες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μέρη που διαθέτουν συνδρομητική τηλεόραση.

"Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς"

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν και οι οπαδοί που δεν δέχονται να δουν τις ομάδες τους από την τηλεόραση. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού οι οργανωμένοι οπαδοί πολλών ομάδων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου εκφράζεται η θέση πως οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δεν πρέπει να αρχίσουν μέχρι ο κόσμος να μπορεί να τις παρακολουθήσει από το γήπεδο. «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς. Δεν μπορεί να είναι μόνο βιομηχανία, με εταιρείες ελεγχόμενες από τα τηλεοπτικά κανάλια. Οι επιχειρήσεις και τα προσωπικά συμφέροντα θα φέρουν τον θάνατο στο ποδόσφαιρο» αναφέρει μεταξύ άλλων. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους οπαδούς των Αταλάντα, Μπρέσια, Μπολόνια, Τζένοα, Γιουβέντους, Νάπολι, Σαμπντόρια, Σπαλ, Ουντινέζε, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Σεβίλλη, Μαρσέιγ, Ναντ, Μετς, Μπάγερν Μονάχου, Καϊζερσλάουτερν, Στουτγκάρδη, Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL