Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΣΑΠ / Σούπερ Λιγκ: Τα βάρη της πανδημίας στους ποδοσφαιριστές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΣΑΠ / Σούπερ Λιγκ: Τα βάρη της πανδημίας στους ποδοσφαιριστές!

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια ή, για την ακρίβεια, μπορούν να “μεταφραστούν” με διάφορους τρόπους. Αναφερόμαστε στην πρόταση που έκανε η Σούπερ Λιγκ προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για περικοπή των συμβολαίων της τάξης του 25% στην περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 33% στην περίπτωση οριστικής διακοπής.

Το βράδυ της Δευτέρας οι αρχηγοί των ομάδων ενημερώθηκαν για το τι περιλαμβάνει η πρόταση που κατατέθηκε το Σάββατο από εκπροσώπους working group της διοργανώτριας αρχής στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και κάνουν λόγο για “έλλειψη σεβασμού” προς το πρόσωπό τους καθώς το ποσοστό μείωσης των αποδοχών τους κατά 25% αφορά ολόκληρη τη χρονιά και όχι τους μήνες της πανδημίας. Αυτό σημαίνει, αναλογικά, πως η μείωση θα αγγίξει το 83%, καθώς από δω και στο εξής θα έχουν να λαμβάνουν μόλις το 17% των συμβολαίων τους, την ώρα που θα κληθούν να αγωνιστούν και με αυξημένο κίνδυνο λόγω της Covid-19!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες έχουν ήδη εισπράξει σχεδόν το 70% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ την ίδια ώρα ζητούν περικοπή στο σύνολο των αμοιβών και όχι για τους μήνες που θεωρητικά έχουν πληγεί από την κρίση. Ακόμη κι αν η Nova προχωρήσει σε μείωση, αναμένεται να αφορά τους μήνες που υπάρχει διακοπή και φυσικά όχι σε ολόκληρο το συμβόλαιο που διατηρεί με τις ΠΑΕ, ενώ, όσον αφορά την ΕΡΤ, “ακούγεται” πως αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, θα καταβάλει το συνολικό ποσό που προβλέπεται.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οι ΠΑΕ ουσιαστικά ζητούν όχι να μοιραστούν τη ζημιά με τους ποδοσφαιριστές αλλά να την... πληρώσουν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι δεύτεροι, τη στιγμή μάλιστα που πριν από λίγες μέρες τους αφαίρεσαν το δικαίωμα προσφυγής μέχρι το τέλος του Ιουνίου για οφειλόμενα, που προϋπήρχαν των μηνών της πανδημίας, καταστρατηγώντας ένα βασικό εργασιακό δικαίωμα.

Πλέον, οι αρχηγοί θα μεταφέρουν την πρόταση στους συμπαίκτες τους και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των ομάδων της Σούπερ Λίγκ με το συνδικαλιστικό τους όργανο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL