Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ενίσχυση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ενίσχυση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Ερώτηση κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα την «Άμεση ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων».

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι με δεδομένα ότι «τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν τον σημαντικότερο πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού και τροφοδοτούν τις εθνικές μας ομάδες, τα μέτρα που λήφθηκαν για τα αθλητικά σωματεία αφορούσαν στην μερική επιδότηση των συμβάσεων εργασίας και του ενοικίου και μόνο για 45 ημέρες».

Παράλληλα, οι βουλευτές της ξαιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτουν ότι «εξαιρέθηκε σημαντικός αριθμός ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από τα εν λόγω μέτρα, την ώρα που «τα έσοδα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων έχουν μηδενιστεί, εν αντιθέσει με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, που συσσωρεύονται, χιλιάδες σωματεία ανά την επικράτεια κινδυνεύουν με αφανισμό την προσεχή αθλητική και αγωνιστική περίοδο.

Τέλος οι ίδιοι προειδοποιούν ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας γυμναστών-προπονητών στα αθλητικά σωματεία».

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί «ποιος είναι ο σχεδιασμός τους σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και την ελάφρυνση των συσσωρευμένων, λόγω της υγειονομικής κρίσης και της υποχρεωτικής αναστολής των δραστηριοτήτων τους, οικονομικών υποχρεώσεών τους;

» Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας γυμναστών – προπονητών και διοικητικού προσωπικού στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία;»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL