Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Η οικογένεια Αντετοκούμπο δίπλα στους κατοίκους του Ζωγράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η οικογένεια Αντετοκούμπο δίπλα στους κατοίκους του Ζωγράφου

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η οικογένεια Αντετοκούνμπο με την απόφασή της να δωρίσει 10.000 μάσκες στον Δήμο Ζωγράφου. Για ακόμη μια φορά, ο Γιάννης και τα αδέλφια του δεν ξέχασαν από πού ξεκίνησαν και στέκονται στο πλάι των κατοίκων της πόλης, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Την προσφορά της οικογένειας Αντετοκούνμπο γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζωγράφου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.

«H πράξη της οικογένειας, πέρα από την ουσιαστική προσφορά προς τους πολίτες του Ζωγράφου, αποδεικνύει το στενό δέσιμο που έχουν ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Αλέξης με την πόλη που έμειναν για αρκετά χρόνια αλλά και με την ομάδα του Φιλαθλητικού, όπου έκαναν τα πρώτα μπασκετικά τους βήματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μάσκες θα μοιραστούν στους εργαζόμενους και στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προχωράει σε μια κίνηση αλληλεγγύης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να ζεις χωρίς να διαθέτεις ούτε καν τα ελάχιστα, πρωτοστάτησε στην ενίσχυση του ταμείου που δημιουργήθηκε προκειμένου να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στις ομάδες του ΝΒΑ, που έμειναν χωρίς έσοδα όταν διεκόπη η δραστηριότητα των ομάδων.

«Είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Και σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που κάνουν τη ζωή μου, τις ζωές της οικογένειάς μου και τις ζωές των συμπαικτών μου ευκολότερες. Εγώ και η οικογένειά μου δεσμευόμαστε για τη δωρεά 100.000 δολαρίων στο προσωπικό του 'Fiserv Forum'. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε μαζί», είχε γράψει τότε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, προκαλώντας και άλλα μέλη των Μιλγουόκι Μπακς να «ματσάρουν» την προσφορά του, όπως τον Μίντλετον αλλά και την ίδια την ομάδα.

«Ακολουθώντας τις ουσιαστικές πράξεις γενναιοδωρίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Κρις Μίντλετον, ολόκληρο το ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς θα στηρίξει την κοινότητά μας, κάνοντας δωρεές υπέρ των εργαζομένων στο ‘Fiserv Forum’», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των «ελαφιών».

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL