Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Γ. Μπουρνούς προς Λ. Αυγενάκη: / Γ. Μπουρνούς προς Λ. Αυγενάκη: Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουρνούς προς Λ. Αυγενάκη: / Γ. Μπουρνούς προς Λ. Αυγενάκη: Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια

“Ο κ. Αυγενάκης, εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει, θριαμβολογεί για τα αυτονόητα -αλλά ελλιπή σε κάθε περίπτωση- μέτρα στήριξης που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και συνέχισε αναφορικά με τα ελλιπή μέτρα στήριξης του αθλητισμού:

«Σε ένα κρεσέντο αυταρέσκειας, διαλαλεί ότι για πρώτη φορά λαμβάνονται τέτοια μέτρα για την αθλητική οικογένεια. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι πρώτη φορά, επίσης, τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μια τέτοια κρίσιμη υγειονομική κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα δεν ανταποκρίνονται στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η υποχρεωτική αναστολή δραστηριότητας όλων των αθλητικών φορέων και δεν είναι δυνατόν να ανακουφίσουν το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού, πλήρους καταγραφής των αναγκών και ελαχιστοποίησης των συνεπειών της κρίσης.

Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν με αποκλεισμούς αθλητικών φορέων, όπως συνέβη με την τελευταία επιστολή του κ. Αυγενάκη προς τους αρμόδιους υπουργούς, όπου απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης στα ήδη ληφθέντα μέτρα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τα τρία τελευταία έτη σε εθνικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα. Είναι τουλάχιστον ακατανόητος αυτός ο αποκλεισμός μεγάλου αριθμού νεότερων σωματείων, τα οποία μάλιστα κατέχουν και την από τον νόμο προβλεπόμενη ειδική αθλητική αναγνώριση.

Είναι καιρός, για πρώτη φορά στο διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του αθλητισμού, ο υφυπουργός να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αφήσει κατά μέρους, έστω για λίγο, τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL