Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Σε υποχρεωτική άδεια οι εργαζόμενοι της Λίβερπουλ, καμία περικοπή για τα μεγαλοστελέχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε υποχρεωτική άδεια οι εργαζόμενοι της Λίβερπουλ, καμία περικοπή για τα μεγαλοστελέχη

Ένα... φάντασμα πλανιέται πάνω από το Λίβερπουλ, με την ομάδα του λαού να βρίσκεται πλέον απέναντι στον λαό! «Είναι ντροπή! Λίβερπουλ, έχεις ιδιοκτήτη έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς μ' αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων. Άραγε ο Γιούργκεν Κλοπ συμφώνησε μ' αυτή την απόφαση;» Ο πασίγνωστος Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν λεκτικοποίησε τα συναισθήματα των φίλων της Λίβερπουλ μετά την απόφαση της διοίκησης να θέσει σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού για όσο διάστημα διαρκεί η παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας έτσι ώστε να περιορίσει το κόστος. Μάλιστα, χρησιμοποίησε την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος και τους «κόκκινους» να καλύπτουν το υπόλοιπο 20%, ενώ την ίδια ώρα τα μεγάλα στελέχη δεν θα υποστούν απολύτως καμία περικοπή!

Κέρδη 167 εκατ. λιρών σε δύο χρόνια

Χρειαζόταν, άραγε, αυτή τη ρύθμιση η πρωταθλήτρια ώστε να επιβιώσει της πανδημίας; Η απάντηση προκύπτει εύκολα αν σκεφτεί κανείς πως «την τελευταία διετία η Λίβερπουλ έβγαλε καθαρά κέρδη ύψους 167 εκατομμυρίων λιρών», όπως εύστοχα σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της η "Daily Star". Τη στιγμή που σύλλογοι πολύ μικρότερης οικονομικής δυναμικής, όπως η Μπέρνλι και η Κρίσταλ Πάλας, έχουν ανακοινώσει πως δεν θα κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης και θα καταβάλλουν κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων τους για όσο καιρό διαρκεί η κρίση της πανδημίας, ο Τζον Χένρι προχωράει σε μια απόφαση που αντιτίθεται στις αρχές του ιστορικού συλλόγου προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Βεβαίως και η Λίβερπουλ δεν είναι η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που προχωράει σ' αυτό το μέτρο, αλλά οι ανά τον κόσμο εκατομμύρια φίλοι της διατείνονται πως πρεσβεύει κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και υπάρχει γενική αποδοκιμασία.

Οι οπαδοί κοντά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ύμνος των «κόκκινων», το περίφημο «You ‘ll never walk alone», μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε δεκάδες ραδιόφωνα της Ευρώπης έπειτα από πρωτοβουλία Ολλανδού παραγωγού στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, ενώ viral έγινε βίντεο όπου οι νοσηλευτές το τραγουδούσαν σε γιατρούς νοσοκομείου της Αγγλίας για να τους εμψυχώσουν. «Αυτή είναι η ομάδα μας και κινήσεις σαν αυτές δεν της ταιριάζουν» απαντούν στον Χένρι οι οργανωμένοι οπαδοί και στέλνουν μήνυμα πως θα συνεχίσουν μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL