Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα / Πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα: Αμηχανία στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα / Πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα: Αμηχανία στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου

Απροετοίμαστη βρέθηκε η βιομηχανία του ποδοσφαίρου στην έξαρση της πανδημίας και αμήχανα πλέον προσπαθεί να διασώσει το προϊόν την ώρα που οι δύο κορυφαίες συνομοσπονδίες στέλνουν... διπλά μηνύματα στα μέλη τους. Το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα, με την Μπριζ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, και παρακάμπτοντας ουσιαστικά τις οδηγίες που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου περί «ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων με κάθε τρόπο».

"Σεβόμαστε την UEFA, αλλά..."

«Κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη. Αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να γίνουν προπονήσεις, να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Έτσι αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Σεβόμαστε την UEFA, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο» δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος της Jupiler Pro League Στιν Βαν Μπέβερ.

UEFA: Αδικαιολόγητη η διακοπή

Η UEFA αντέδρασε άμεσα στην... ανταρσία του Βελγίου και έστειλε σαφές και αυστηρό μήνυμα προς τις ομοσπονδίες: «Η πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος θέτει σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια» διεμήνυσε στα μέλη της με χθεσινή της ανακοίνωση και υπογράμμισε πως «πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη. Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020-2021 σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

Κατ' αρχάς παράταση για τη Σούπερ Λιγκ

Μπροστά σ' αυτό το δίλημμα ενδεχομένως να βρεθεί και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Πέμπτης, τα μέλη της Σούπερ Λίγκ αποφάσισαν ομόφωνα την παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου και... βλέπουμε, καθώς υπάρχουν ήδη φωνές που θεωρούν πως το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί οριστικά. Μία εξ αυτών ήταν του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκ έπειτα από πολύ καιρό και τοποθετήθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής, πρόταση με την οποία φέρονται να συμφώνησαν και άλλες ομάδες. Ερώτημα, βέβαια, παραμένει το πώς θα αντιδράσουν οι ελληνικοί σύλλογοι αν μια τέτοια απόφαση περί οριστικής διακοπής θέσει σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν.

FIFA: Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως την αυστηρότητα της UEFA δεν δείχνει να ενστερνίζεται η FIFA. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό. Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα. Όλοι θέλουμε να δούμε πάλι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε όπως πριν» δήλωσε από την Ελβετία ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL