Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Το αφεντικό της Red Bull προτείνει την "ανοσία της αγέλης" για τους οδηγούς της Φόρμουλα 1
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το αφεντικό της Red Bull προτείνει την "ανοσία της αγέλης" για τους οδηγούς της Φόρμουλα 1

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Ο κυνισμός της... ανοσίας της αγέλης χτύπησε και τη Φόρμουλα 1 και εκφράστηκε με μια σοκαριστική πρόταση που βγήκε από τα χείλη του “αφεντικού” της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο. Μια πρόταση που προκάλεσε αίσθηση αλλά και πολλές συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ισχυροί παράγοντες του αθλητισμού -του μηχανοκίνητου, στην προκειμένη περίπτωση- δεν δύναται να διανοηθούν ότι θα έχουν μείωση στα κέρδη τους και τα τοποθετούν πάνω από την υγεία των ανθρώπων.

Οικειοθελώς με κορωνοϊό!

Ο 76χρονος ισχυρός παράγοντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστρίας, πρότεινε οι οδηγοί της Red Bull να νοσήσουν άμεσα και... οικειοθελώς με τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι όταν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Να κολλήσουν ο ένας τον άλλον!

“Έχουμε τέσσερις οδηγούς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και οκτώ με δέκα στις κατηγορίες juniors. Η ιδέα είναι να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα καμπ προκειμένου να κολλήσουν ο ένας από τον άλλον, είναι μια καλή εποχή για να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς δεν θα κινδυνεύουν να νοσήσουν και να απουσιάσουν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης οδηγών της Red Bull. Σημείωσε, μάλιστα, πως “είναι όλοι νέοι άνθρωποι, χωρίς προβλήματα υγείας”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα κινδύνευαν.

"Είχα συμπτώματα, δεν έκανα τεστ"

Ο Χέλμουτ Μάρκο είναι 76 ετών και θεωρεί πως ενδεχομένως να έχει ήδη νοσήσει και ξεπεράσει τον Covid-19. “Είχα τα ίδια συμπτώματα, ωστόσο δεν έκανα τεστ” είπε στην ίδια συνέντευξη. Ερωτηθείς, πάντως, πώς υποδέχτηκαν τα στελέχη της Red Bull τη... σοκαριστική ιδέα του, παραδέχτηκε πως: “Αρκεί να πούμε πως δεν την υποδέχτηκαν θετικά”.

Ομάδες κατασκευάζουν αναπνευστήρες

Την ίδια ώρα, τόσο η ομάδα του Χέλμουτ Μάρκο όσο και οι Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault και Williams ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να μπουν στη μάχη της καταπολέμησης της πανδημίας. Οι επτά ομάδες του πρωταθλήματος θα παράγουν σημαντικό αριθμό ιατρικού εξοπλισμού, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χιλιάδες αναπνευστήρες. «Η μοναδική ικανότητα της F1 να ανταποκρίνεται γρήγορα σε μηχανολογικές και τεχνολογικές προκλήσεις επιτρέπει στο group να προσθέσει αξία στην ευρύτερη ανταπόκριση της βιομηχανίας στο πρόβλημα του ιού. Οι επτά ομάδες παραμένουν έτοιμες να υποστηρίξουν και σε άλλους τομείς που απαιτούν ταχείες και καινοτόμους τεχνολογικές απαντήσεις, στις μοναδικές προκλήσεις που θέτει η πανδημία του Covid-19», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η F1.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Παράλληλα, η Mercedes σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και την επιστημονική κοινότητα εργάζονται ώστε να κατασκευάσουν συσκευές CPAP, οι οποίες πρόκειται να παρέχουν απευθείας οξυγόνο στους πνεύμονες χωρίς τη συνδρομή αναπνευστήρα, για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL