Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Τον Ιούλιο του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Ιούλιο του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν χθες ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου έως στις 9 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Παράλληλα, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο λόγος που αποφασίστηκαν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι για να δοθεί και στην ιαπωνική κυβέρνηση ο  χρόνος να προετοιμαστεί εκ νέου, αφού τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθούν εκλογές στην χώρα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αυτές οι νέες ημερομηνίες δίνουν στις υγειονομικές αρχές και σε όλους όσοι συμμετέχουν στην οργάνωση των αγώνων τον μέγιστο χρόνο για να αντιμετωπίσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και τη διαταραχή που προκαλείται από την πανδημία Covid-19.

Οι νέες ημερομηνίες, ακριβώς έναν χρόνο μετά από εκείνες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το 2020, έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα ότι κάθε αναταραχή με αναβολές στο διεθνές αθλητικό ημερολόγιο μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο, προς το συμφέρον των αθλητών και των Ομοσπονδιών Αθλημάτων. Επιπλέον, θα παρέχουν επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκρίσεων. Θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα αντιμετώπισης της υψηλής θερμοκρασίας, όπως σχεδιάστηκαν για το 2020.

Έχει επιβεβαιωθεί ήδη ότι όλοι οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί και οι θέσεις ποσοστώσεων που έχουν ήδη οριστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 θα παραμείνουν χωρίς αλλαγές».

Η κυβερνήτης του Τόκιο Κόικε Γιουρίκο δήλωσε πως και γι’ αυτήν είναι η ιδανική ημερομηνία, καθώς ταιριάζει με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα και δεν θα χρειαστούν μεγάλες αλλαγές για τα εισιτήρια, την πρόσληψη προσωπικού και τις μετακινήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις παγκόσμιες ομοσπονδίες για την ομόφωνη συμπαράστασή τους και τις ηπειρωτικές ενώσεις των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών για τη συνεργασία και τη στήριξη στη διαβούλευση των τελευταίων ημερών, όπως και την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ με την οποία ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία αυτό το διάστημα. Με την ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας της διοργάνωσης είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση πως μαζί με την οργανωτική επιτροπή, τη μητροπολιτική κυβέρνηση της Ιαπωνίας, την κυβέρνηση της χώρας και τους υπόλοιπους εταίρους, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την απρόβλεπτη πρόκληση. Η ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή βρίσκεται σ’ ένα σκοτεινό τούνελ. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 μπορούν να γίνουν το φως στο τέλος του τούνελ».

Με το να είναι οι ημερομηνίες παρόμοιες με τις αρχικές εξυπηρετείται και το κανάλι NBCUniversal, το οποίο πληρώνει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι ημερομηνίες διευκολύνουν την παρουσία «αστέρων» του ποδοσφαίρου, του τένις και του γκολφ, που είναι από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλήματα. Η παρουσία ή όχι σπουδαίων μπασκετμπολιστών θα εξαρτηθεί από τους τρόπους που θα οριστεί η συνέχεια της φετινής σεζόν, αλλά και της επόμενης στο ΝΒΑ και στα άλλα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όταν η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει τεθεί υπό έλεγχο...

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Σε συνέχεια της απόφασης για την αναβολή του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσαν χθες πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η νέα αυτή ημερομηνία δίνει χρονικό περιθώριο "ανάκαμψης" των δρομέων από την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε και προσδίνει στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας χαρακτήρα προετοιμασίας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, που κάθε χρόνο διεξάγεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL