Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατερίνα Στεφανίδη: "Η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο"

"Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας..."

H Kατερίνα Στεφανίδη είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού κι αυτό αποδείχθηκε και πριν δύο ημέρες, όταν το Reuters και η επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics) απευθύνθηκαν σ’ αυτήν για να σχολιάσει τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού στον αθλητισμό, αλλά και τη στάση της ΔΟΕ αναφορικά με τη διεξαγωγή ή όχι των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις δηλώσεις της στο Reuters ανέφερε: «Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Αλλά η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο. Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο, αλλά ποιο είναι το Plan B, αν δεν γίνουν; Γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση έχει επιδράσεις στην προπόνησή μου, γιατί μπορεί να παίρνω τώρα ρίσκα, που δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε τέτοιο περιβάλλον».

Και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε:

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και την ίδια περίοδο η ΔΟΕ επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα. Μας βάζει σε μία πολύ δύσκολη θέση. Πώς μπορούμε να προπονηθούμε σε τέτοιες συνθήκες και με τόσο μεγάλο ρίσκο για την υγεία μας; Τα στάδια έχουν κλείσει εδώ και μία εβδομάδα.

Αύριο μπορεί να πάρουμε μία ειδική άδεια για να μπούμε και να προπονηθούμε. Αλλά πώς μπορείς να προπονηθείς εκεί ακουμπώντας τις ίδιες επιφάνειες και τον ίδιο εξοπλισμό; Και τι μπορείς να κάνεις στα ομαδικά αθλήματα, στη γυμναστική ή την κολύμβηση; Είναι εύκολο να πεις ότι σε τέσσερις μήνες όλα θα είναι καλά. Αλλά τώρα; Θέλω να ακούσω το εναλλακτικό σχέδιό τους».

Αντίστοιχα, το επίσημο site της World Athletics, με αφορμή, ίσως, ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter η Κατερίνα Στεφανίδη και τη δείχνει να γυμνάζεται στην άμμο στην παραλία της Αρτέμιδας, ζήτησε τη γνώμη της:

"Γυμναζόμαστε στην παραλία και στον δρόμο και είμαστε τυχεροί αν έχουμε ένα μονόζυγο στο σπίτι μας για να κάνουμε έλξεις. Αλλά προφανώς δεν μπορείς να κάνεις επί κοντώ στην παραλία, στον δρόμο ή στο σπίτι. Οι εγκαταστάσεις κλείνουν σε όλες τις χώρες και δεν μπορείς να σκέφτεσαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή την προπόνησή σου μ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις