Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - «ΤΟΚΙΟ 2020» / Μεγάλος προβληματισμός στη ΔΟΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - «ΤΟΚΙΟ 2020» / Μεγάλος προβληματισμός στη ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκίνησε χθες έναν γύρο εσωτερικών ενημερώσεων και συζητήσεων με ομοσπονδίες και εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στην «οικογένεια» του παγκόσμιου αθλητισμού, αφού προολυμπιακά τουρνουά ακυρώνονται και οι προπονήσεις των αθλητών γίνονται μετ’ εμποδίων, αλλά η ΔΟΕ δεν αναμένεται να πάρει καμία απόφαση αυτήν την εβδομάδα. Μέχρι τώρα τόσο η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές υποστήριζαν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ο ιός έχει προκαλέσει μία τεράστια καταστροφή.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας Κόζο Τασίμα έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο Τοσίρο Μούτο δήλωσε χθες ότι οι Ιάπωνες θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω τηλεόρασης, ενώ στη Φουκουσίμα δεν θα γίνουν καν εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Asahi» το 63% των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ το 23% δήλωσαν ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται. Μια παρόμοια δημοσκόπηση της «Kyodo News» έδειξε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν πως το Τόκιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη κορυφαία διοργάνωση όπως είχε προγραμματιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL