Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφαίρεση 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ και 12 στην Ξάνθη

ΠΑΟΚ: "Κριθήκαμε ένοχοι χωρίς να δικαστούμε"

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε την αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, με την ακριτική ομάδα να τιμωρείται με αφαίρεση επιπλέον 5 βαθμών (συνολικά -12) για τη μετοχική της σύνθεση. Οι δύο ΠΑΕ έχουν δικαίωμα έφεσης κατά της ποινής. Η ποινή επιβλήθηκε με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς ο αθλητικός δικαστής δεν ασχολήθηκε "επί της ουσίας".

Μετά την απόφαση αυτή, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ολυμπιακός 66, ΠΑΟΚ 52 (-7), ΑΕΚ 51, Παναθηναϊκός 44, ΟΦΗ 34, Άρης 34, Ατρόμητος 32, ΑΕΛ 30, Αστέρας Τρίπολης 30, Λαμία 27, Βόλος 27, Ξάνθη 18 (-12), Παναιτωλικός 17, Πανιώνιος 11 (-6).

Υπάρχει η αίσθηση ότι το δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε την παραπάνω ποινή με βάση και τη σχετική τροπολογία στη Βουλή της κυβέρνησης, αλλά αυτό αμφισβητείται. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΕΕΑ δεν είχε εναλλακτική λύση από το να χαρακτηρίσει "βαρεία" την παράβαση της πολυιδιοκτησίας βάσει του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΠΟ, αλλά παράλληλα αναφέρει πως "η προκείμενη παράβαση δεν εμπίπτει σε λόγο που να αφορά το δημόσιο συμφέρον και επομένως ούτε στην έννοια της βαρείας παράβασης. Επιπλέον, δεν τυγχάνει εφαρμογής το παράρτημα Α του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΠΟ", το οποίο μιλάει για υποβιβασμό των ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης υποστήριξε ότι "κριθήκαμε ένοχοι χωρίς να δικαστούμε" και επιμένει ότι σε πρώτο βαθμό η υπόθεση πολυιδιοκτησίας δεν κρίθηκε επί της ουσίας, καθώς η πρωτοδίκης κ. Τσαγκιά θεώρησε το πόρισμα της ΕΕΑ δεσμευτικό. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να φτάσουν μέχρι και το CAS, ωστόσο θα προηγηθεί η προσφυγή εντός 48 ωρών στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει με βάση τα στοιχεία που έχει παραθέσει ο ΠΑΟΚ και όχι με τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο