Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αθλήτρια "φαινόμενο" από τη χώρα του... Μαδούρο!

Η Γιουλιμάρ Ρόχας και ο Νικόλας Μαδούρο, μετά από μια επιτυχία της νέας παγκόσμιας ρεκορντγούμαν του τριπλούν...

Μακράν κορυφαία φέτος με "πτήση" στα 15.43μ. στο τριπλούν...

Όσο "φαινόμενο" είναι ο Αρμάντ Ντουμπλάντις, με την κατάρριψη δύο φορές του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ (6.17μ. και 6.18μ.), άλλο τόσο είναι και η Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, που "πέταξε" την περασμένη βδομάδα στα 15.43μ. στο τριπλούν και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο (15.36μ. της Ρωσίδας Τατιάνα Λεμπέντεβα από το 2004), βάζοντας... πλώρη να κάνει "παρελθόν" και το 15.50μ. της Ουκρανής Ινέσα Κράβετς από το μακρινό 1995 στον ανοιχτό στίβο! Αυτό είναι και το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου που σημειώνει αθλήτρια από τη Λατινική Αμερική στην Ιστορία...

Από τον Νοέμβριο του 2015 προπονητής της Ρόχας είναι μια άλλη μεγάλη δόξα του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Κουβανός Ιβάν Πεντρόσο, που το 1996 είχε σημειώσει κι αυτός παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος με 8.96μ. στο Σεστριέρε της Ιταλίας, αλλά η επίδοση δεν είχε μετρήσει, καθώς δεν είχε λειτουργήσει το ανεμόμετρο. Ο Πεντρόσο είχε αναδειχθεί "χρυσός" Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ στην καριέρα του έγινε εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, τέσσερις στον ανοιχτό στίβο και άλλες πέντε στον ανοιχτό!

Οι δυο τους έχουν ορμητήριο την Γκουανταλάχαρα, μια πόλη 50 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη. Σ' αυτό το διάστημα, η τρομερών προσόντων, ύψους 1.92μ., άλτρια έχει κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα (δύο στον ανοιχτό το 2017 και το 2019 και δύο στον κλειστό το 2016 και το 2018), το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ έχει και τη δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο με 15.41μ. από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι προφανές ότι η Ρόχας είναι και το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τόκιο, αφού φέτος έχει πηδήσει 79 πόντους περισσότερους από την δεύτερη Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν (14.64μ.)!

Η γεννημένη στις 21 Οκτωβρίου του 1995 στο Καράκας αθλήτρια μέχρι το 2014 δεν είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το τριπλούν και γι' αυτό δεν έχει διακρίσεις σε μικρή ηλικία. Το 2013 είχε περάσει σε ηλικία 18 χρόνων το 1.87μ. στο ύψος, ενώ το 2015 πήδησε 6.57μ. στο μήκος, που είναι και το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα.

Η Ρόχας είναι μια από τους τρεις αθλητές της Βενεζουέλας που κατέκτησαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι άλλοι δύο πήραν χάλκινα μετάλλια και είναι η Στέφανι Ερνάντες στη ποδηλασία BMX και ο πυγμάχος Γιοέλ Φινόλ. Και στους τρεις ο Νικολάς Μαδούρο είχε απονείμει το μετάλλιο του "Τάγματος Φραντσίσκο Ντε Μιράντα", ενώ η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χορήγησε σπίτια και στους 87 αθλητές που συμμετείχαν στο Ρίο, στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης "Misión Vivienda".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις