Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
MΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16" / Ένα φαβορί και ένα αουτσάιντερ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16" / Ένα φαβορί και ένα αουτσάιντερ...

Φάση από την αναμέτρηση Χαποέλ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ στους ομίλους...

Ξεκινάει αυτή την εβδομάδα η φάση των "16" του φετινού FIBA Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή της ΑΕΚ και του Γ.Σ. Περιστερίου, με την "Ένωση" να είναι το φαβορί στο δικό της ζευγάρι, ενώ το Περιστέρι το αουτσάιντερ...

Οι "κιτρινόμαυροι", που στέφθηκαν πριν από λίγες μέρες κυπελλούχοι Ελλάδας, θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τη γερμανική Βόννη. Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση, που είναι η τέταρτη στην ιστορία του θεσμού, έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής στις φάσεις των "νοκ άουτ". Προκρίνονται πια οι ομάδες που θα συμπληρώσουν πρώτες δύο νίκες, δηλαδή σε κάθε σειρά ενδεχομένως να χρειαστεί και τρίτος αγώνας...

Η Βόννη στο γερμανικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί πολύ κακή πορεία, αφού με 4 νίκες και 15 ήττες βρίσκεται μόλις στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην Ευρώπη όμως τα πήγε αρκετά καλύτερα, καθώς με 8 νίκες και 6 ήττες προκρίθηκε ως τρίτη (πίσω από Σαραγόσα και Ντιζόν) από τον τέταρτο όμιλο. Σε αυτόν συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να καταφέρνουν να τη νικήσουν και στους δύο αγώνες.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Αν προκριθεί, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Νίμπουρκ (Τσεχία) - Μπαντίρμα (Τουρκία).

Το Περιστέρι, στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, σημείωσε ήδη μία επιτυχία με την πρόκριση στα "νοκ άουτ". Οι άνθρωποι της ομάδας γνώριζαν πριν από την κλήρωση πως το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί θα αντιμετώπιζαν μία ομάδα που τερμάτισε πρώτη σε κάποιον όμιλο και τελικά αυτή είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Λίγες μέρες νωρίτερα η Χάποελ, την οποία προπονεί ο παλιός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Όντετ Κάτας, κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ. Ήταν στον όμιλο της ΑΕΚ και με 11 νίκες σε 14 αγώνες απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το "φάιναλ φορ". Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη (7.15 μ.μ.) στην Ιερουσαλήμ. Η Χάποελ σημειώνοντας 89,6 πόντους σε κάθε αγώνα της είχε την καλύτερη επίθεση στο FIBA Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο δυναμικό της έχει έναν παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Τζέιμς Φελντέιν. Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει μία από τις Σάσαρι (Ιταλία) ή Μπούργκος (Ισπανία).

Τα άλλα ζευγάρια στη φάση των "16" είναι: Σαραγόσα - Λιετκαμπέλις, Τενερίφη - Οστάνδη, Τουρκ Τέλεκομ - Μπεσίκτας, Ντιζόν - Νίζνι. Oι προημιτελικοί ξεκινάνε στις 24 Μαρτίου, ενώ την Πρωτομαγιά αρχίζει το "φάιναλ φορ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL