Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επτά "μνηστήρες" για μια θέση!

Ιδιαίτερα κρίσιμος ο αυριανός αγώνας ΟΦΗ - Ατρόμητου...

Ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική για όλες τις ομάδες...

Κοιτώντας κάποιος, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, τη βαθμολογία της φετινής Σούπερ Λιγκ 1 διαπιστώνει κάτι πρωτόγνωρο και άκρως εντυπωσιακό. Οι ομάδες από την έκτη μέχρι τη δωδέκατη θέση έχουν μεταξύ τους απόσταση που δεν υπερβαίνει τους τρεις βαθμούς (από τους 28 μέχρι τους 25).

Έτσι, επί του πρακτέου, όλες αυτές οι ομάδες διεκδικούν με αρκετά σοβαρές πιθανότητες μία θέση στην πρώτη εξάδα. Με άλλα λόγια, οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος θα παλέψουν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για μία θέση στα "πλέι οφ"! Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα τους εμπνευστές του φετινού συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1, καθώς δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα. Ακόμα και ο τελευταίος Πανιώνιος ελπίζει ακόμα μαθηματικά στο να αποφύγει την τελευταία θέση και τον απ' ευθείας υποβιβασμό.

Από τις επτά ομάδες στη χειρότερη βαθμολογικά θέση βρίσκεται η Λαμία, που μπορεί να είναι μόλις μία θέση πάνω από εκείνη που οδηγεί στα μπαράζ για τη σωτηρία (ο 13ος της Σούπερ Λιγκ 1 θα αντιμετωπίσει τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2), αλλά ακόμη κι αυτή έχει ελπίδες για συμμετοχή το "μίνι" πρωτάθλημα των έξι πρώτων της βαθμολογίας!

'Ετσι, το πρώτο πείραμα με το συγκεκριμένο σύστημα αποδεικνύεται στην πράξη πετυχημένο και ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια. Το γεγονός πως δώδεκα από τις δεκατέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα βρίσκονται σε «τροχιά πλέι οφ» αποτελεί μία ευχάριστη νότα που λίγοι περίμεναν και αποδεικνύει πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενίοτε μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτήν τη στιγμή έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα "πλέι οφ" ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (57), ο ΠΑΟΚ (55), η ΑΕΚ (44), ενώ αυτήν την αγωνιστική αναμένεται να την εξασφαλίσει και μαθηματικά ο Παναθηναϊκός (37), πιθανόν και ο Άρης (33).

Το πρόγραμμα των επτά "μνηστήρων" της έκτης θέσης στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν είναι το εξής:

ΟΦΗ (28): Ατρόμητος (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Λαμία (εντός).

Ξάνθη (28): Λαμία (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).

Ατρόμητος (26): ΟΦΗ (εκτός), Ξάνθη (εντός), Άρης (εκτός).

Αστέρας Τρίπολης (26): ΝΠΣ Βόλος (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), ΑΕΛ (εκτός).

ΑΕΛ (26): ΠΑΟΚ (εντός), ΝΠΣ Βόλος (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός).

ΝΠΣ Βόλος (26): Αστέρας Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός).

Λαμία (25): Ξάνθη (εκτός), Άρης (εντός), ΟΦΗ (εκτός).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις