Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο "Μπούμπκα" του 21ου αιώνα!

Έριξε με τα... χέρια τον πήχη στα 6.17μ. στο Ντίσελντορφ...

Ο παγκόσμιος κλασικός αθλητισμός αναζητά έναν αθλητή "φαινόμενο", που θα αντικαταστήσει τον Γιουσέιν Μπολτ μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, και φαίνεται πως τον βρίσκει στο πρόσωπο του Αρμάντ Ντουμπλάντις.

Ο νεαρός επικοντιστής έφθασε το 2018 το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στα 6.05μ., κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών του Βερολίνου, πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019 με άλμα στα 5.97μ. πριν συμπληρώσει τα 20 χρόνια του (έχει γεννηθεί 11 Νοεμβρίου του 1999) και κατέπληξε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο μίτινγκ κλειστού στίβου του Γκέτεμποργκ, όταν βρέθηκε "αγκαλιά" (στην... κυριολεξία) με το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών!

Ο Ντουμπλάντις στη γερμανική πόλη πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 6 μέτρα, κάτι που δεν είχε κάνει κανείς μέχρι τώρα στην ηλικία του στον κλειστό στίβο (δεν υπάρχει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ23) και στη δεύτερή του προσπάθεια στα 6.17μ., όπου έβαλε τον πήχη για να "σπάσει" το 6.16μ. του Γάλλου Ρενό Λαβινελί από το 2014, το σώμα του πέρασε από πάνω και τον έριξε στο κατέβασμα με τα... χέρια! Είναι προφανές ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών του επί κοντώ είναι θέμα ημερών για να καταρριφθεί!

Ο νεαρός Αμερικανοσουηδός (διάλεξε τη Σουηδία, την πατρίδα μητέρας του, για να εκπροσωπεί) ακολουθεί τα χνάρια του άλλοτε "τσάρου των αιθέρων" Σεργκέι Μπούμπκα, που σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία (από τα 28 μέχρι τα 32 του χρόνια) πέρασε 16 φορές πάνω από τα 6 μέτρα στον κλειστό στίβο και πιθανόν το ρεκόρ του να ήταν ακόμη καλύτερο από τα 6.15μ., αν απ’ τα 6.10μ., έως τα 6.15μ. δεν προτιμούσε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ "πόντο, πόντο" για οικονομικούς -κυρίως- λόγους από το 1991 έως το 1993...

Ο Ντουμπλάντις δήλωσε στο Ντίσελντορφ ότι έφθασε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν το όνειρό του από την ηλικία των 4 χρόνων, και για κάποια στιγμή στο δεύτερο άλμα ένιωσε να γίνεται πραγματικότητα! Η περίπτωσή του ανατρέπει όλα τα επιστημονικά δεδομένα, που απαγορεύουν την εξειδίκευση στα αγωνίσματα σε πολύ μικρή ηλικία, αφού, με πατέρα επικοντιστή (ο Γκρεγκ Ντουμπλάντις είχε ατομικό ρεκόρ ο ίδιος 5.80μ.) και μητέρα επταθλήτρια, είχε σκάμμα του επί κοντώ μέσα στο σπίτι του στις ΗΠΑ και από τα τέσσερά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με το αγώνισμα!

Μ' άλλα λόγια, έχει κάνει πολλά περισσότερα άλματα επι κοντώ στη ζωή του από όλους τους -μεγαλύτερης ηλικίας- ανταγωνιστές του και θα κάνει... αμέτρητα μέχρι να ολοκληρώσει, κάποτε, την καριέρα του...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις