Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Συνεχίζουν ΑΕΚ και Περιστέρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Συνεχίζουν ΑΕΚ και Περιστέρι

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο φετινό FIBA Τσάμπιονς Λιγκ το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από δύο ομάδες, την ΑΕΚ και τον Γ.Σ. Περιστερίου. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περσινή διοργάνωση στη φάση των "16" είχαν βρεθεί τρεις ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας Πατρών, και μάλιστα είχε προκύψει "εμφύλιος" ανάμεσα στους δύο «δικέφαλους», με νικητή του ζευγαριού αυτόν της Αθήνας.

H AEK φέτος είχε το καλύτερο «πλασάρισμα» από όλες τις ελληνικές ομάδες, καθώς στον όμιλό της αναδείχθηκε δεύτερη, τερματίζοντας με απολογισμό 9 νίκες και 5 ήττες πίσω από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ένα μήνα πριν κράταγε στα χέρια της την πρώτη θέση, αλλά τρεις συνεχόμενες ήττες την ανάγκασαν να παλέψει σκληρά για να κρατήσει τη δεύτερη. Δύο νίκες στο φινάλε, επί της Ράστα Βέχτα εκτός και επί της Άνβιλ εντός, της έδωσαν τελικά το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Ο ΓΣΠ κατάφερε στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια να πανηγυρίσει μία σημαντική πρόκριση. Με 8 νίκες και 6 ήττες τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας έξω από τη συνέχεια του θεσμού τη γερμανική Μπάμπεργκ, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ευρωπαϊκές ομάδες, με συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, που την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε συμμετάσχει μαζί με την Μπολόνια, την Τενερίφη και την Αντβέρπ στο φάιναλ φορ του FIBA Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, με προτεραιότητα την παραμονή στην Μπάσκετ Λιγκ, ξεκίνησε αργά τις καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις, πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Με 5 νίκες και 9 ήττες έμεινε δύο νίκες μακριά από την προνομιούχο τέταρτη θέση και απλά απέφυγε την τελευταία...

Από εδώ και πέρα η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει μία από τις Οστάνδη, Νίζνι Νόβγκοροντ και Βόννη, ενώ αυτή του Νίκου Παπανικολόπουλου με μειονέκτημα έδρας μία εκ των Τουρκ Τέλεκομ, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Σαραγόσα. Η κλήρωση θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες της φάσης των "16" θα ξεκινήσουν στις 3 και 4 Μαρτίου. Αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας σε κάποια ζευγάρια, θα γίνει στις 17 και 18 του ίδιου μήνα.

Ο συγκεκριμένος διασυλλογικός θεσμός βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο διεξαγωγής του. Τη μοναδική φορά που βρέθηκε ελληνική ομάδα στο "φάιναλ φορ" κατέκτησε και το τρόπαιο. Το 2018 στην Αθήνα η ΑΕΚ νικώντας τη Μούρθια στον ημιτελικό και τη Μονακό στον τελικό κατέκτησε τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL