Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ / Βούλγαρος "Φιλόπουλος" στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ / Βούλγαρος "Φιλόπουλος" στη Θεσσαλονίκη

Με τον χειρότερο τρόπο, με τον θάνατο ενός 28χρονου, ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για το 2020. Πρόκειται για Βούλγαρο, που είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα Άρη - ΠΑΟΚ και μια μέρα μετά έκανε το "έγκλημα" να κυκλοφορεί την Κυριακή το απόγευμα στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής με ρούχα που έφεραν τα διακριτικά του Άρη.

Ο νεκρός φίλαθλος και οι άλλοι συμπατριώτες του, που δέχθηκαν επίθεση από πολλαπλάσιους "κουκουλοφόρους" (σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ), ήταν οπαδοί της Μπότεφ Πλόβντιβ, που είναι "αδελφοποιημένη" με τον Άρη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις Βούλγαροι, με τον πιο άτυχο να παρασύρεται και από αυτοκίνητο, που οδηγούσε 26χρονη και να καταλήγει πριν πάει καν στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο από τους εμπλεκόμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες του Μεγάρου Μουσικής και του παρακείμενου πάρκινγκ, όπως επίσης και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο επεισόδιο καταζητούνται. Η οδηγός του αυτοκινήτου παραδόθηκε στις αρχές το βράδυ της Κυριακής.

Στους δύο από τους συλληφθέντες, 24 και 26 χρόνων, ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια, από την οποία πήραν προθεσμία για την Πέμπτη. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είναι γιος αστυνομικού, που υπηρετούσε, μέχρι πρότινος, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης!

Η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του νεαρού Βούλγαρου οφείλεται στην παράσυρσή του από το αυτοκίνητο, καθώς οι κακώσεις πυελού κοιλίας που υπέστη αποδείχτηκαν μοιραίες. Η ιατροδικαστής έκρινε πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που δέχτηκε, δεν ήταν θανατηφόρες.

Ακόμη κι αν η αστυνομία δεν ανακοίνωνε ότι οι δράστες ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, φρόντισαν να το κάνουν γνωστό οι ίδιοι οι οπαδοί του "Δικεφάλου", που, λίγη ώρα μετά, "πανηγύριζαν" για τη δολοφονία με εμετικό σύνθημα στις εξέδρες της Πυλαίας και στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ - Άρη, κάτι που πέρασε σε όλα τα σπίτια από την απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL