Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
ΕΥΡΩΠΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Συνεπής στο χειμωνιάτικο ραντεβού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΠΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Συνεπής στο χειμωνιάτικο ραντεβού

Το γκολ του Ελ Αραμπί, που έδωσε συνέχεια στην ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού...

Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα Bελιγραδίου, στο πλαίσιο της 6ης Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στη βαθμολογία τους Σέρβους την τελευταία στιγμή και πήρε την τρίτη θέση του ομίλου του πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και την Τότεναμ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς "έσωσε την παρτίδα" και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, παίζοντας πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τρεις προκρίσεις μέσα στο καλοκαίρι και δεν τερματίστηκε άδοξα μέσα στον χειμώνα. Το "χρυσό" γκολ του Ελ Αραμπί, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, σήμαινε πολλά. Η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ ήρθε προσθέτοντας πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή και της Ελλάδας και του Ολυμπιακού στην κατάταξη της UEFA, ενώ οι Πειραιώτες θα εισπράξουν ακόμα περισσότερα χρήματα και από τη νίκη, και από το πριμ πρόκρισης, αλλά και από τα έσοδα της νοκ-άουτ φάσης των "32" της δεύτερης στην ιεραρχία διοργάνωσης της UEFA.

Όσον αφορά στη δυνατότητα που θα έχει ο Ολυμπιακός να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, πολλά θα εξαρτηθούν από την κλήρωση της επόμενης φάσης, που θα γίνει αύριο Δευτέρα. Μια ευρωπαϊκή διάκριση είναι κάτι που λείπει από την ομάδα του Πειραιά, παρότι καταφέρνει συχνά - πυκνά να συνεχίζει να φοράει τα ευρωπαϊκά της ρούχα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αξιόλογη παρουσία, με εξαίρεση κάποια χρονικά διαστήματα συγκεκριμένων αγώνων, παίζοντας, μάλιστα, χωρίς τον τραυματία Κώστα Φορτούνη. Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού φερ' ειπείν στο εντός έδρας 2-2 με τη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Λονδίνο, αλλά και στον εντός έδρας αγώνα με την Μπάγερν, αποδεικνύουν τις δεδομένες δυνατότητες του συγκροτήματος του Μαρτίνς.

Το να τερματίζει ο Ολυμπιακός τρίτος στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια συνθήκη που παραπέμπει στην αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Τότε οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα τερμάτισαν πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, ισόβαθμοι με την Άρσεναλ και πάνω από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δίνοντας συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ η κλήρωση έφερε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» τη βελγική Άντερλεχτ, αλλά δεν τα κατάφεραν, χάνοντας την πρόκριση στην παράταση του επαναληπτικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Θυμίζουμε πως και στην περσινή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς είχε προκριθεί την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με εντός έδρας νίκη και πάλι με πέναλτι στα τελευταία λεπτά. Τότε, βέβαια, συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το 3-1 επί της φημισμένης ιταλικής Μίλαν θεωρείται ως μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου. Στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" αποκλείστηκαν από την Ντιναμό Κιέβου με 2-2 στο Νέο Φάληρο και ήττα 1-0 στην Ουκρανία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL