Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Απολύθηκαν 8 από τους 14 προπονητές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Απολύθηκαν 8 από τους 14 προπονητές!

Σάββας Παντελίδης - Γιάννης Αναστασίου, δύο από τους "αναλώσιμους" Έλληνες προπονητές...

Ο Αστέρας Τρίπολης απέκλεισε στην παράταση τον Εργοτέλη στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά ο Ισπανός προπονητής του Μπόρχα Χιμένεθ δεν γλίτωσε την απόλυσή του. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ανεπανάληπτο "ρεκόρ", να έχουν απολυθεί περισσότεροι από τους μισούς προπονητές της Σούπερ Λιγκ - κι ακόμη βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 προπονητές από τους 14 που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα απολύθηκαν και ο αριθμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθώς αντικαταστάθηκαν ή θα αντικατασταθούν και οι "υπηρεσιακοί" προπονητές, όπως ο Νίκος Κωστένογλου στην ΑΕΚ που προοριζόταν για μόνιμος, μετά τα πρώτα του επιτυχή αποτελέσματα.

Να σημειώσουμε ότι 5 από τους 8 δεν πρόλαβαν καν να κάνουν... παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, ημερομηνία "κομβική" για τους προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η αρχή έγινε στις 26 Αυγούστου με τον Πορτογάλο Μιγκέλ Καρντόσο, που εκδιώχθηκε μετά από τις τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες της ΑΕΚ και μάλιστα οι δύο διαδοχικές στο ΟΑΚΑ από την Τραμπζονσπόρ (1-3) για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και την Ξάνθη (1-2) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τη θέση του Καρντόσο πήρε ο Νίκος Κωστένογλου, αλλά κι αυτός είναι "φευγάτος" και η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, καθώς στους πέντε τελευταίους αγώνες έχει τρεις ήττες, μία ισοπαλία, μία νίκη και "κατρακύλησε" στην 5η θέση της βαθμολογίας, 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή...

Την 1η Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε από τον Άρη ο Σάββας Παντελίδης, που αντικαταστάθηκε για λίγο από τον Τόλη Τερζή, για να αναλάβει στη συνέχεια ο Γερμανός Μίχαελ Ένινγκ. Πάντως, ο Παντελίδης δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, καθώς αναλαμβάνει τον Ατρόμητο, αντικαθιστώντας τους "υπηρεσιακούς" Γιώργο Κορακάκη και Σωκράτη Οφρυδόπουλο μετά την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου στις 16 Νοεμβρίου.

Στις 2 Σεπτεμβρίου απολύθηκε από τον Πανιώνιο ο Άκης Μάντζιος (ανέλαβε ο Νίκκι Παπαπαβασιλείου), αλλά κι αυτός γρήγορα ξαναβρήκε δουλειά, καθώς προπονεί τη Λαμία μετά την απομάκρυνση του Σωτήρη Αντωνίου στις 21 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, στις 11 Οκτωβρίου, "παρελθόν" από τον Παναιτωλικό έγινε ο Πορτογάλος Λουίς Κάστρο, με τον Μάκη Χάβο να αναλαμβάνει την ομάδα του Αγρινίου, που ακόμη δεν έχει πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα...

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ξάνθη, που την περασμένη εβδομάδα έλυσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό Κίκο Ραμίρεθ, ενώ στη θέση του Μπόρχα Χιμένεθ στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΛ θα βρίσκεται ο Σέρβός Μίλαν Ράσταβατς, που ήταν τεχνικός της Ξάνθης τη διετία 2017-2019, επιβεβαιώνοντας ότι οι προπονητές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα... ανακυκλώνονται ή, διαφορετικά, "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL