Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Τοξικότητα χωρίς προηγούμενο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Τοξικότητα χωρίς προηγούμενο!

Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Δεν έχουν γράψει οι παίκτες την επιστολή..."

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να φύγει στο ημίχρονο του περσινού ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι ενώ έχασε 40-25, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία, δεν μπορεί να μας εκπλήσσει τίποτα όσον αφορά στην όποια συμπεριφορά της "οικογένειας" της ομάδας του Πειραιά.

Το "μέχρι τέλους" έφερε τον Ολυμπιακό στην Α2 κατηγορία, αφού στη συνέχεια αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τους "πράσινους" με Έλληνες διαιτητές, η Αδριατική Λίγκα τού έκλεισε την πόρτα και μ' ένα ματς την εβδομάδα (ή δύο, αν έχουμε "διαβολοβδομάδα") προσπάθησε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και στη συνέχεια ο Κεστούτις Γκεμζούρα να εντάξουν τις οκτώ νέες μετεγγραφές στο σύνολο.

Την επιστολή των παικτών των παικτών του Ολυμπιακού, που είχαν αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου), αλλά και του Αντώνη Κόνιαρη, που πέρσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και είχε "κοπεί" από την τελική δωδεκάδα, την είχαν "προαναγγείλει" δημοσιεύματα δημοσιογράφων, "φίλα προσκείμενων" στο "μέχρι τέλους" των αδελφών Αγγελόπουλων. Με την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τη "δικαίωσή" τους, ότι, τάχα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος "κάνει κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ" και "είναι αυτός που προσέλαβε τον Πιτίνο στην Εθνική ομάδα"! Και ο... Βασιλακόπουλος; Η τοξικότητα σε όλο το μεγαλείο της!

Στην επιστολή τους οι τρεις (και ο Κόνιαρης, που δεν ήταν στη συνάντηση με τον προπονητή) ζητάνε, ούτε λίγο ούτε πολύ, από την ΕΟΚ να... απολυθεί ο Πιτίνο, επειδή είναι παράλληλα προπονητής του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν έχει προηγούμενο! Ξεχνάνε ότι τους "πράσινους" θα τους αντιμετωπίσουν φέτος μόνο δύο φορές στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα. Με το ίδιο "σκεπτικό" την επιστολή θα έπρεπε να υπογράψουν κι οι Σλούκας, Ντόρσεϊ και Κουφός, που παίζουν σε άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα των "αιωνίων", αφού ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Α2 και -με τους -6 βαθμούς που ξεκίνησε το πρωτάθλημα- είναι απίθανο να επιστρέψει στην Μπάσκετ Λιγκ στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή στο διάστημα του ενάμιση χρόνου, που ο Ρικ Πιτίνο θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Το να είναι κάποιος προπονητής συλλόγου και παράλληλα να είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και μάλιστα ο πρώτος που το εφάρμοσε είναι η ΚΟΕ, που το 2014 προσέλαβε στην Εθνική ομάδα ανδρών τον προπονητή του Ολυμπιακού Θοδωρή Βλάχο, που συνεχίζει να είναι, ακόμη και σήμερα, προπονητής των "ερυθρόλευκων" και της Εθνικής ομάδας ταυτόχρονα!

Ανάλογο παράδειγμα είχαμε στην Εθνική βόλεϊ ανδρών, όπου ο Δημήτρης Ανδρέοπουλος, προπονητής του Παναθηναϊκού, ανέλαβε και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τις άλλες ομάδες και ειδικά από τον Ολυμπιακό, που έχει και τους περισσότερους παίκτες στην Εθνική.

Αντί επιλόγου να καταθέσουμε την άποψη του ίδιου του Ρικ Πιτίνο, όταν ρωτήθηκε σχετικά την περασμένη Πέμπτη: "Ας μην μιλήσουμε για την Εθνική για δύο λόγους. Πρώτον, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι διαφορετικός από τον Πόποβιτς (σ.σ. προπονητής των ΗΠΑ και των Σπερς), τον Νερς που είναι στον Καναδά και τους Ράπτορς. Το καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με το πράσινο, με το κόκκινο. Έχει να κάνει με το γαλανόλευκο, έχει να κάνει με την Ελλάδα. Τον Ιούνιο θα είμαι ο προπονητής της Εθνικής, που θα προσπαθήσω να την οδηγήσω στους Ολυμπιακούς. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Ιούνιο θα παλέψουμε για την Ελλάδα"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL