Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
EYΡΩΛΙΓΚΑ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Ευχή "να νικήσει το μπάσκετ"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EYΡΩΛΙΓΚΑ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Ευχή "να νικήσει το μπάσκετ"!

Ρικ Πιτίνο: "Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχεις μια σπουδαία κόντρα..."

Σε ιδιαίτερες συνθήκες πραγματοποιείται σήμερα (9.30 μ.μ., Nova) το παραδοσιακό ντέρμπι των "αιωνίων" αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Είναι η πρώτη φορά που αναμετρώνται μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο στον περσινό αγώνα Κυπέλλου και πλέον δεν υπάρχει αντίστοιχος αγώνας στην Μπάσκετ Λιγκ, αφού η ομάδα του Ολυμπιακού Β' αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία. Το κλίμα έγινε πιο "φορτισμένο" μετά την επιστολή αποχώρησης των παικτών του Ολυμπιακού από την Εθνική ομάδα με αφορμή την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στους "πράσινους".

Σημαντικότερο από τη νίκη -με δεδομένο πως η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκα έχει πολύ δρόμο ακόμη- είναι να γίνει ένα ματς χωρίς "παρατράγουδα", κάτι που επίμονα ζητάει και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τους οπαδούς της ομάδας, που θα γεμίσουν το "Νίκος Γκάλης". Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε "καλό φεγγάρι", αφού ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες, που τον έφεραν σε σκορ 7-4 (6ος), ενώ δύο σερί νίκες έχει κι ο Ολυμπιακός, που βελτίωσε σε 5-6 το δικό του σκορ στη βαθμολογία (10ος).

"Δεν υπάρχουν εχθροί. Τους σέβομαι όλους. Είναι ένα μεγάλο ματς. Παίζουμε καλύτερη άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησαν αργά, σιγά - σιγά μπήκαν όλοι οι παίκτες. Κάθε ομάδα έχει κάποια στοιχεία στα οποία κυριαρχεί. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αν παίξουμε καλή άμυνα, θα πετύχουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε την καλύτερη επίθεση, αλλά επίσης είμαστε χειρότεροι στα ριμπάουντ.

Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό, αλλά παράλληλα πρέπει να δείξει σεβασμό στον Ολυμπιακό και σε όλους όσοι βρεθούν στο παρκέ. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχεις μια σπουδαία κόντρα!" επεσήμανε χθες ο Ρικ Πιτίνο.

"Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό μπάσκετ, όπως και εμείς. Είναι η νούμερο ένα ομάδα στην επίθεση και πρέπει να κάνουμε σπουδαία δουλειά στο να τους περιορίσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και να στήνουν το παιχνίδι τους.

Ο Καλάθης είναι παίκτης 'κλειδί', που δημιουργεί παιχνίδι, μπορεί να σκοράρει, αλλά κυρίως δημιουργεί. Αν τον περιορίσουμε, αυξάνουμε τις πιθανότητές μας. Ξέρουμε και εμείς το παιχνίδι των deflections. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την μπάλα, να προσέχουμε τις πάσες μας, να κάνουμε καλά σκριν" είπε από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα.

* Οι άλλοι σημερινοί αγώνες: 7 μ.μ. Χίμκι - Μπαρτσελόνα, Ζενίτ - Βιλερμπάν, 7.45 μ.μ. Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου, 10 μ.μ. Μπασκόνια - Αναντολού Εφές.

* Χθες: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις 85-82 στην παράταση (με τρίποντο του Μάικ Τζέιμς σε νεκρό χρόνο!)

* Η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε 78-54 για το EuroCup την Τσέγκλεντ στην Ουγγαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL