Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Έχει μέλλον κι αυτή η ομάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Έχει μέλλον κι αυτή η ομάδα

Η νέα Εθνική γυναικών: Σπανού, Λουκά, Καραμπάτσα, Χατζηλεοντή, Σπυριδοπούλου, Μποσγανά (πάνω), Δίελα, Γέμελος, Αλεξανδρή, Σταμολάμπρου, Παυλοπούλου, Σωτηρίου (κάτω)

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Εθνική μας ομάδα γυναικών του μπάσκετ, που πριν δύο χρόνια είχε πάρει την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Ο Βασίλης Μασλαρινός αντικατέστησε τον Κώστα Κεραμιδά στην τεχνική ηγεσία, η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Λολίτα Λύμουρα σταμάτησαν λόγω ηλικίας, ενώ στο πρώτο ματς κόντρα στη Σλοβενία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 δεν αγωνίστηκαν οι Μαριέλλα Φασούλα, Ελεάνα Χριστινάκη, που σπουδάζουν στις ΗΠΑ, αλλά και η Αγγελική Νικολοπούλου, που είχε έναν τραυματισμό της τελευταίας στιγμής.

Δηλαδή, από την ομάδα του 2017 απουσίαζαν έξι πολύ βασικές παίκτριες, αλλά η Εθνική μας την Πέμπτη έκανε καλή εμφάνιση στο Τσέλιε, όμως ηττήθηκε 70-64 "στις λεπτομέρειες". Το ευχάριστο είναι ότι λόγω και των απουσιών προωθήθηκαν δύο "μικρές", από την Εθνική νεανίδων η 17χρονη Ιωάννα Χατζηλεοντή και από την Εθνική κορασίδων η 16χρονη Ελένα Μποσγανά, κόρη του παλιού άσου του Πανιωνίου Γιώργου Μποσγανά, που είχαν απόδοση καλύτερη του αναμενομένου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός δήλωσε σχετικά: "Κάναμε την προσπάθειά μας. Παίξαμε με μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και φιλοσοφία μέσα στο παρκέ, που είναι μαζί πολλά χρόνια. Ήμασταν 40 λεπτά μέσα στο παιχνίδι και αν είχαμε σταθεί πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να το είχαμε... κλέψει. Κέρδος είναι η εμφάνιση, αλλά και το γεγονός ότι έπαιξαν δύο νέα κορίτσια, που τις περιμέναμε τα επόμενα χρόνια, αλλά ήδη είναι έτοιμες".

Σήμερα (5 μ.μ.) στο "Τάσος Καμπούρης", στη Χαλκίδα, όπου είναι η έδρα της Εθνικής μας ομάδας γυναικών, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία, που στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ηττήθηκε στην έδρα της 69-84, από την τέταρτη ομάδα του ομίλου, τη Βουλγαρία. Ο κόουτς της Εθνικής είπε σχετικά: "Πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει τη νέα Εθνική, καθώς ο αγώνας με την Ισλανδία είναι επικίνδυνος. Μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε μια νέα ομάδα. Θα πρέπει, ωστόσο, να διαχειριστούμε την κούρασή μας, αν και πιστεύω ότι θα είμαστε το ίδιο καλοί και στο παιχνίδι με την Ισλανδία. Περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας".

Η Άννα Σπυριδοπούλου, μια από τις πιο έμπειρες παίκτριες της Εθνικής μας, τόνισε από την πλευρά της: "Έχει μέλλον η ομάδα μας. Έχουμε νεαρά παιδιά που απέδειξαν ότι δεν φοβούνται την πίεση και το άγχος και βγήκαν μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει πολλά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL