Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ / Παρουσιάστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ / Παρουσιάστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Η χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων και η αθλητική βία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το σχέδιο νόμου αποτελείται από πέντε μέρη.

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2014 για τη χειραγώγηση αγώνων.

Το δεύτερο μέρος αφορά διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας και πιο συγκεκριμένα τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους κατόχους εισιτηρίων εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού που καταγράφεται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Το τρίτο μέρος αφορά διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα της ΓΓΑ και των ομοσπονδιών (οργανωτική στελέχωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εγκρίσεις νομιμότητας κανονισμών αθλημάτων, αρχαιρεσίες αθλητικών φορέων, θητείες μελών και προέδρων Δ.Σ. ομοσπονδιών).

Το τέταρτο μέρος αφορά τη δυνατότητα απόσπασης στη ΓΓΑ και τους φορείς της ολυμπιονικών διορισμένων στον δημόσιο τομέα λόγω συναφούς αντικειμένου και την αξιοποίησή τους ως πρεσβευτών του αθλητισμού.

Το πέμπτο μέρος αφορά την κύρωση του νέου καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία από ΝΠΔΔ μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL