Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΒΟΛΕΪ ΛΙΓΚ / Μετ' εμποδίων το πρώτο σερβίς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΛΕΪ ΛΙΓΚ / Μετ' εμποδίων το πρώτο σερβίς

Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ...

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε επιτέλους η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ. Η κληρωτίδα, μάλιστα, είχε κέφια καθώς στην πρεμιέρα θα αναμετρηθούν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στην έδρα του πρώτου. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που κυριαρχούν στο ελληνικό στερέωμα, καθώς έχουν κατακτήσει τους επτά τελευταίους τίτλους πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πήρε τους τέσσερις, ανάμεσά τους και οι δύο τελευταίοι, ενώ οι Θεσσαλονικείς τρεις.

Εδώ και τρία συναπτά έτη οι δύο συγκεκριμένες ομάδες συνθέτουν με όρους αποκλειστικότητας το ζευγάρι των τελικών των πλέι οφ. Τους επτά τελευταίους τίτλους έχουν κατακτήσει και στο Κύπελλο Ελλάδας, πάλι με την ίδια αναλογία: τέσσερις οι «ερυθρόλευκοι», τρεις οι «ασπρόμαυροι».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής συμπληρώνεται από τις αναμετρήσεις Παμβοχαϊκός - Ελπίδα Αμπελοκήπων, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά και Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ηρακλής, με τα πρώτα σερβίς να γίνονται στις 2 Νοεμβρίου.

Για να φτάσουμε στην κλήρωση και στην αποσαφήνιση του τελικού αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν χρειάστηκαν διεργασίες αρκετών μηνών. Και αυτό γιατί πολλές ομάδες αντιμετώπιζαν προβλήματα με την αδειοδότησή τους. Είναι ενδεικτικό πως λίγο μετά τα μέσα του καλοκαιριού ο Ηρακλής, ο Φοίνικας Σύρου, η Κηφισιά, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η ΑΕΚ δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους γιατί οι φάκελοι που κατέθεταν στα αρμόδια όργανα εμφάνιζαν ελλείψεις και προβλήματα.

Λίγο καιρό αργότερα οριστικοποιήθηκε πως το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τελικά χωρίς μόνο την ΑΕΚ, αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Αυτό συνιστά ένα μεγάλο πλήγμα και για την ίδια την ΑΕΚ, αλλά και για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, έναν μόλις χρόνο μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, έδειξε πως δεν είχε καταφέρει να βάλει σε εφαρμογή ένα σοβαρό μακροχρόνιο πλάνο...

Λίγες μέρες νωρίτερα συνέβη και ένα άλλο γεγονός που φανερώνει ορισμένες σημαντικές παθογένειες που χαρακτηρίζουν τον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού βόλεϊ. Ο πρώην πια προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ παραιτήθηκε από τη θέση του υποδεικνύοντας ως υπαίτιους έναν μάνατζερ και δύο παράγοντες. Κατήγγειλε δε πως δέχτηκε υποδείξεις του στιλ "να κάνεις αυτό που σου λέμε, αλλιώς θα χάσεις τη δουλειά σου".

Στο φετινό πρωτάθλημα στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα. Θα γίνουν ακόμα και αγώνες πλέι άουτ για τις τέσσερις τελευταίες της κανονικής περιόδου, για να ξεκαθαριστεί ποιες θα είναι εκείνες που θα υποβιβαστούν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL