Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εκτός βάθρου ο Λευτέρης Πετρούνιας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός βάθρου ο Λευτέρης Πετρούνιας

Για πρώτη φορά μετά από τρεισήμισι χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν αναδείχθηκε νικητής σε μεγάλη διοργάνωση στο όργανο των κρίκων, αλλά έμεινε και εκτός μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, κάτι που μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Όταν εκτέλεσε το πρόγραμμά του, ο Έλληνας πρωταθλητής με 14.733 βαθμούς πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση. Η εκτέλεση του προγράμματός του ήταν καλή, παρά την πολύμηνη απουσία του, αλλά στην έξοδο "πλήρωσε" ένα μικρό βηματάκι μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ακολούθησε ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ με 14.800 βαθμούς, που έκανε άριστη έξοδο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Χωρίς προβλήματα κατά την "προσγείωση" ήταν και τα προγράμματα του Τούρκου Ιμπραχίμ Τσολάκ (πρώτος με 14.933 βαθμούς) και του Μάρκο Λοντάνιο (δεύτερος με 14.900 βαθμούς).

Το δυσάρεστο για τον Πετρούνια είναι ότι κανένας από τους τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο δεν είχε πάρει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του ομαδικού και έτσι πήραν και τα τρία "εισιτήρια" για το Τόκιο. Ο Πετρούνιας θα διεκδικήσει το ένα ακόμη που απομένει μέσω των Παγκοσμίων Κυπέλλων, αλλά η αποστολή του θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο Κινέζος Γιανγκ Λιου έχει ήδη νίκες σε παγκόσμια κύπελλα και σημαντικό προβάδισμα. Για να προκριθεί ο Πετρούνιας στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να πάρει την πρώτη θέση σε τρία από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα που ακολουθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόκρισης (Κότμπους τον Νοέμβριο, Μελβούρνη τον Φεβρουάριο, Μπακού και Ντόχα τον Μάρτιο).

"Σε μια δύσκολη χρονιά έφτασα στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μπορεί να μην ήρθε η πρόκριση που όλοι θέλαμε, αλλά το πείσμα η διάθεση για σκληρή δουλειά είναι εδώ! Το ίδιο και η στήριξη και η αγάπη σας που παίρνω από χθες. Μαζί θα καταφέρουμε πολλά..." ανέφερε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο.

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την προσπάθειά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης. Η αγωνιστικότητα, το ήθος και οι επιτυχίες του αποτελούν πρότυπο για όλους και όλες στην εποχή μας. Ολόψυχα ευχόμαστε στον Λευτέρη Πετρούνια να επιτύχει τον στόχο του και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL