Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΕΓΑΣ: Το νομοσχέδιο αποσταθεροποιεί τον αθλητισμό

"Δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή τη διαφωνία του στα περισσότερα σημεία του νέου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό, που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης:

"Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο προκαλεί αναστάτωση και αποσταθεροποίηση, λες και ο αθλητισμός στη χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τη μία πλευρά αναστέλλει διατάξεις που αφορούν εσωτερικές διαδικασίες των αθλητικών φορέων χωρίς να λέει τι θα ισχύσει από εδώ και πέρα και από την άλλη φέρνει διατάξεις που αφορούν συνταγματικά δικαιώματα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, απαξιώνοντας και αποσταθεροποιώντας το αθλητικό κίνημα σε μια χρονική στιγμή που χρειάζεται νηφαλιότητα, στήριξη και επίλυση προβλημάτων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η όλη φιλοσοφία που αποπνέει το νομοσχέδιο κινείται εκτός ορίων του άρθρου 16, παρ. 9 του συντάγματος, που ‘μιλάει’ για προστασία και υψηλή εποπτεία του αθλητισμού.

Οι θέσεις του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι οι εξής:

1. Καμία ρύθμιση που αφορά ατομικά δικαιώματα στο πλαίσιο της ενασχόλησης με την εκπροσώπηση του αθλητικού κινήματος και τη διοίκηση των αθλητικών φορέων δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ σε μια δημοκρατία.

2. Το θέμα της ποσόστωσης των φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων του αθλητισμού ήταν επαρκώς ρυθμισμένο με την προηγούμενη ρύθμιση του Ν. 2725/99, πριν την ψήφιση του Ν. 4603/19.

3. Το ζήτημα του εκλογικού συστήματος με το οποίο διεξάγονται οι αρχαιρεσίες των σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών ήταν επίσης επαρκώς ρυθμισμένο πριν τον Ν. 4603/19.

4. Η προθεσμία, μέσα στην οποία το κράτος έχει υποχρέωση να ελέγχει τη νομιμότητα των κανονισμών κάθε αθλήματος, δεν πρέπει να καταργηθεί εφόσον δεν έχουμε έκτακτες συνθήκες και λειτουργούμε σαν κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις