Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 / Ξάνθη και ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 / Ξάνθη και ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών

Το σκορ 3-1 "ταρίφα" στα ματς ΟΦΗ - Παναθηναϊκού στα τρία τελευταία παιχνίδια..

Μετά τη διεξαγωγή των τριών πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 έχουν ξεχωρίσει και δύο ομάδες της επαρχίας, η Ξάνθη και ο ΟΦΗ, που, σε έξι αγώνες που έχουν δώσει συνολικά και οι δύο μαζί, έχουν επικρατήσει στους πέντε, ενώ δεν έχουν ηττηθεί ούτε μία φορά.

Η Ξάνθη φιγουράρει, μάλιστα, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με τρεις νίκες βρίσκεται μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση. Το καλοκαίρι ήρθε νέος προπονητής, ο Ισπανός Κίκο Ραμίρεθ, που διαδέχθηκε τον πετυχημένο Μίλαν Ράσταβατς, ενώ έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας της ακριτικής πόλης. Παρ’ όλα αυτά, η Ξάνθη ξεκίνησε τον φετινό μαραθώνιο με μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που οδήγησε μάλιστα στην απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο από τον πάγκο της "Ένωσης". Στη δεύτερη αγωνιστική η Ξάνθη έφυγε από το Αγρίνιο πάλι με νίκη 1-2 επί του Παναιτωλικού, ενώ με το ίδιο σκορ (2-1) νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Δηλαδή και οι τρεις νίκες με σκορ 2-1!

Έτσι, η Ξάνθη για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκίνησε με "τρία στα τρία", ενώ είναι η έκτη επαρχιακή ομάδα που καταφέρνει κάτι παρόμοιο, μετά τον Ολυμπιακό Βόλου (1971), τον ΟΦΗ (1986 και 1995), την ΑΕΛ (1987), τον Πανσερραϊκό (1987) και τη Βέροια (2014).

Και ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, ξεκίνησε με δύο πολύ δύσκολους αγώνες εκτός έδρας, αλλά κατάφερε να πάρει ισοπαλία 1-1 από τον Άρη και να "ντροπιάσει" (1-3) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Να σημειωθεί ότι για την ομάδα της Κρήτης ήταν η τρίτη διαδοχική φορά που νικάει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ (1-3)!

Το έργο του ΟΦΗ ήταν πιο εύκολο την 3η αγωνιστική, όπου νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό, που αγωνίστηκε περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Οι ποδοσφαιριστές του νέου προπονητή της ομάδας Γιώργου Σίμου, πέρα από την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν, παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο, που στηρίζεται κυρίως στη δημιουργία και όχι σε αμυντικογενείς προσανατολισμούς.

Ο ΟΦΗ την περσινή αγωνιστική περίοδο έμεινε στην κατηγορία μετά από διπλούς αγώνες μπαράζ με το δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ Πλατανιά, και μάλιστα με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού. Φαίνεται πως το παραλίγο πάθημα έγινε μάθημα, αρκεί να επιδείξει η κρητική ομάδα ανάλογη σταθερότητα και στη συνέχεια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL