Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ / Θετικό πρόσημο στο τουρνουά Ακρόπολις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ / Θετικό πρόσημο στο τουρνουά Ακρόπολις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γ. Αθηναίου στον προχθεσινό φιλικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα την ήττα της εθνικής από τους Σέρβους στο κατάμεστο "Νίκος Γκάλης"

ενώ οι δύο από τους τρεις αγώνες ήταν νικηφόροι. Επομένως, μετά την ολοκλήρωση του φετινού τουρνουά Ακρόπολις, το συνολικό πρόσημο κρίνεται θετικό για την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έδειξαν ικανοί για να παλέψουν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με σκοπό να πετύχουν κάτι σημαντικό και να φέρουν την Εθνική ξανά μετά από πολλά χρόνια σε μια υψηλή θέση. Η προετοιμασία συνεχίζεται με αισιοδοξία, έτσι ώστε στην έναρξη της διοργάνωσης στα τέλη Αυγούστου να έχουν περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται οι αδυναμίες και οι ατέλειες.

Στον πρώτο αγώνα της, που έγινε την Παρασκευή, η «γαλανόλευκη» επικράτησε της Ιταλίας με 83-63. Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά της Τουρκίας να ηττηθεί με 84-70. Την Κυριακή, οι Σέρβοι του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποδείχθηκαν «σκληρό καρύδι», καθώς νίκησαν στην παράταση με 85-80, κατακτώντας την πρώτη θέση και αφήνοντας την Εθνική στη δεύτερη. Τρίτη αναδείχθηκε η Τουρκία και τελευταία, στην τέταρτη θέση, η Ιταλία.

Αυτό που σκίασε την Κυριακή αρκετά το όλο κλίμα δεν ήταν η ήττα από τη Σερβία που οδήγησε στη δεύτερη θέση, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου, που υπέστη ρήξη χιαστών. Ανοιχτό παραμένει, επίσης, και το θέμα της συμμετοχής στους αγώνες στην Κίνα του τραυματία Κώστα Σλούκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL