Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα δεδομένα για την αθλητική βία;

Βία στα γήπεδα - Οι προθέσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Μετά από συνάντηση που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται πως προέκυψαν κάποια νέα δεδομένα. Βασικό αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν το ζήτημα της αθλητικής βίας. Οι δύο θεσμικοί παράγοντες αποφάσισαν τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων με σκοπό τη μηδενική ανοχή στη βία, την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα, αλλά και την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών σε εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους. Τονίστηκε, επίσης, πως όποιο θετικό στοιχείο υπάρχει σε παλιότερους νόμους θα διατηρηθεί. Μετά από αυτές τις διακηρυγμένες προθέσεις, όλοι πια περιμένουν τις πρακτικές εφαρμογές και κυρίως την όποια αποτελεσματικότητα υπάρξει ή μη με βάση τους φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν σε επίπεδο εξαγγελιών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μάλιστα, σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε ως αδιανόητη την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα, ειδικά όσον αφορά το επίπεδο των ερασιτεχνικών δρώμενων. Όσον αφορά τα επαγγελματικά δρώμενα, είπε πως θα αναλάβουν οι ίδιες οι ομάδες (ως εταιρείες) να περιφρουρούν τους χώρους τους με τη χρησιμοποίηση security, καθώς στόχος του είναι η αισθητή μείωση του αριθμού των αστυνομικών που θα χρησιμοποιούνται στα γήπεδα για τη διασφάλιση της εύρυθμης διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων που λαμβάνουν χώρα σ’ αυτά. Τέλος, στηλίτευσε το συχνό στην ελληνική πραγματικότητα φαινόμενο της πρόσληψης συνταξιούχων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέσεις υπευθύνων ασφαλείας μεγάλων ΠΑΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις