Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Για μια θέση στον ήλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για μια θέση στον ήλιο

Πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ μετά το 2-2 της Τούμπας

Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου, μέχρι την επόμενη, είναι η σημερινή όσον αφορά στις δύο συμμετοχές του ελληνικού διασυλλογικού ποδοσφαίρου στον τρίτο προκριματικό γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα, στις 9.30 μ.μ., σε δύο διαφορετικά σημεία, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στην περίφημη έδρα του Άγιαξ, και ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα παλέψουν στους επαναληπτικούς αγώνες τους προσδοκώντας στην πρόκριση που θα τους δώσει μία θέση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Σε καλύτερη θέση, φυσικά, βρίσκεται ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, και γιατί νίκησε στον πρώτο αγώνα μέσα στην Κωνσταντινούπολη με 0-1, και γιατί η Μπασακσεχίρ μοιάζει ως ένα πιο βατό εμπόδιο σε σχέση με τον Άγιαξ. Ο ΠΑΟΚ, έτσι και αλλιώς, από τη στιγμή της κλήρωσης συνειδητοποίησε πως είχε μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς οι Ολλανδοί στην περσινή αγωνιστική περίοδο είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 2-2 της Τούμπας οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χάαγκ απέκτησαν προβάδισμα, ενώ αυτοί του Αμπέλ Φερέιρα πραγματικά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μία υπέρβαση αν θέλουν να πάρουν μία πρόκριση που δίχως καμία αμφιβολία θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και ο Ολυμπιακός, και ο ΠΑΟΚ, καλούνται να διαχειριστούν με έξυπνο τρόπο τους δύο αυτούς αγώνες, ενώ βασικό προαπαιτούμενο είναι να διατηρήσουν επαρκή φυσική κατάσταση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Οι Πειραιώτες πρέπει να αντιμετωπίσουν και την ιδιαίτερη συνθήκη που δημιούργησε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, να είναι δηλαδή το φαβορί για την πρόκριση, καθώς πρέπει μέσα στην καυτή τους έδρα να αξιοποιήσουν το προβάδισμα του ενός γκολ που απέκτησαν στην Τουρκία μία εβδομάδα νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ παρά τις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής τους υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς θεωρούν πως με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον πρώτο αγώνα έχουν τύχη για κάτι καλό. Προφανώς, όμως, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση σε μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα στο Άμστερνταμ σε σχέση με αυτά που το έκανε στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL