Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο...

Λιβάγια και Μάνταλος οι δύο σκόρερ της ΑΕΚ στη Ρουμανία...

Aνάμεικτα ήταν τα συναισθήματα που προκλήθηκαν από τους αγώνες των πέντε ελληνικών ομάδων στα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ μπορούν να νιώθουν "σίγουροι". Ο συνολικός απολογισμός ήταν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, που σημειώθηκε στη Νορβηγία από τον Άρη και ήταν η πρώτη για τη χώρα μας στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το έργο των δύο εκπροσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν εξαρχής δύσκολο. Ειδικότερα για τον ΠΑΟΚ, αφού ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας θα υποδεχόταν στην Τούμπα τον Άγιαξ. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα ήρθε ισόπαλη 2-2 με τους Ολλανδούς, κατορθώνοντας μεν να μείνει αήττητη, αλλά πλέον οι περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση είναι με τον Άγιαξ.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σε 2-1, έδειξε ομάδα ικανή για σπουδαία πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Τεν Χάαγκ πήραν τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισαν και έδειξαν σαφή δείγματα της ποιότητάς τους. Στον επαναληπτικό της Τρίτης στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει πολύ καλή απόδοση σε όλο τον αγώνα, κάτι που δεν έκανε στην Τούμπα…

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει την πολύ καλή του παρουσία στους φετινούς προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτήν τη φορά οι Πειραιώτες έφυγαν με ένα σημαντικό "διπλό" από την έδρα της Μπασακσεχίρ, μίας ομάδας που την περσινή αγωνιστική περίοδο έχασε στο τέλος το πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 0-1 στην Κωνσταντινούπολη δίχως να πιάσουν μεγάλη απόδοση, πρέπει τώρα να διαχειριστούν τη ρεβάνς στην έδρα τους με έξυπνο τρόπο κι έχουν δείξει πως μπορούν να το κάνουν. Καθοριστική ήταν η απόκρουση του Ζοζέ Σα στο πέναλτι του Βίτσκα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι η ομάδα του Πειραιά, πολύ καλή μεσοαμυντικά, κράτησε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα απαραβίαστη την εστία της και την Τρίτη παίζει την ίδια ώρα με τον ΠΑΟΚ (9.30 μ.μ.).

Στο Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ, μετά την εκτός έδρας νίκη με 0-2 στην έδρα της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, απέκτησε σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκριση. Οι παίκτες του Μιγκέλ Καρντόσο θα πρέπει στον επαναληπτικό της Πέμπτης στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ να είναι στοιχειωδώς σοβαροί για να περάσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αντιθέτως, ο Άρης του Σάββα Παντελίδη ήταν απογοητευτικός και ακόμη κι αν παίξει πολύ καλά είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, που έχει προκύψει μετά τη βαριά ήττα από τη Μόλντε στη Νορβηγία με 3-0.

Τέλος, ο Ατρόμητος άντεξε στο διαρκές "σφυροκόπημα" της Λέγκια Βαρσοβίας, είδε δύο φορές το δοκάρι να σώζει τον Μέγερι και επέστρεψε από την Πολωνία με το 0-0. Έτσι, μία μέρα νωρίτερα από την ΑΕΚ και τον Άρη (παίζουν ανήμερα της Παναγίας), την Τετάρτη (7 μ.μ.) η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα δώσει μεγάλη μάχη στο γήπεδο του Περιστερίου για την πρόκριση και θα χρειαστεί να κάνει πολλά πράγματα σωστά για να αφήσει έξω τους Πολωνούς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL