Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Καταφέραμε αρκετά πράγματα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Καταφέραμε αρκετά πράγματα"

"Ο αθλητισμός ήταν η επιλογή μου και ως εκ τούτου και το υπουργείο" είπε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υφυπουργείου Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας στον αστεϊσμό του Γιώργου Βασιλειάδη πως "κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε υφυπουργό Αθλητισμού"!

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε, πριν αποχωρήσει από το κτήριο στο Μαρούσι, έναν μικρό απολογισμό του σημαντικού έργου που συντελέστηκε:

"Μετά από δύο χρόνια και οκτώ μήνες σε αυτή τη θέση και μετά από τέσσερα χρόνια ενός συνεχούς αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το αθλητικό οικοδόμημα όρθιο, με τα πολλά προβλήματα που μας έφερε η μνημονιακή εποχή, η μνημονιακή πραγματικότητα, καταφέραμε αρκετά πράγματα. Καταφέραμε να αυξήσουμε τις χρηματοδοτήσεις μας σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτή τη φορά τρέχουμε πάνω από διακόσια έργα σε ολόκληρη τη χώρα. Καταφέραμε να 'ξεκλειδώσουμε' και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε να λύσουμε θεσμικά ζητήματα που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τον αθλητισμό. Πάνω απ' όλα προσπαθήσαμε να φέρουμε την ηρεμία που είχε διαταραχθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Νομίζω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξη από την προηγούμενη. Νομίζω ότι στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Εύχομαι στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, σ' αυτόν τον δύσκολο ρόλο, καλή επιτυχία από βάθη καρδιάς".

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη και ισχυρή βιομηχανία με πολλές σημαντικές πτυχές και πως ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η τόνωση του ενδιαφέροντος της ελληνικής κοινωνίας για τον αθλητισμό και τη διαμόρφωση μιας αθλητικής νοοτροπίας στις νεαρές ηλικίες, που θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά" είπε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού και στο τέλος ανέφερε: "Οτιδήποτε καλό έχει γίνει θα το ενισχύσουμε και θα το αναδείξουμε. Οτιδήποτε στρεβλό θα δουλέψουμε να το διορθώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα βγάλουμε καλό αποτέλεσμα. Πάμε να βάλουμε πολλά... γκολ!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL