Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ / "Έλαμψε το άστρο" του Χρήστου Βολικάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ / "Έλαμψε το άστρο" του Χρήστου Βολικάκη!

Ο Χρήστος Βολικάκης πανηγυρίζει στο Μινσκ μια από τις επιτυχίες του...

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες πίστας στον κόσμο, αλλά αυτό το απέδειξε και με εμφατικό τρόπο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ, με την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων, αρχικά στον αγώνα του σκρατς και στη συνέχεια στον αγώνα των πόντων. Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ποδηλάτη που να διεκδικεί μετάλλιο ή μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα έχει τον 31χρονο Βολιώτη!

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε με συγκλονιστική εμφάνιση στον αγώνα σκρατς, που διήρκεσε 17' και 57'' με 60 στροφές στη πίστα. Ο Έλληνας ποδηλάτης αιφνιδίασε τους αντιπάλους του με έξυπνη τακτική και στις δυο τελευταίες στροφές ανέπτυξε ξαφνικά μέγιστη ταχύτητα, πέρασε πρώτος και άντεξε στην επίθεση του Πολωνού Προκοπίτσιν, που πλησίασε τη διαφορά τους σε μισή ρόδα.

Στον αγώνα των πόντων και στα 16 σπριντ ο Βολικάκης πήρε από την αρχή την πρωτοπορία στη βαθμολογία και με "συντηρητική" τακτική έμεινε στην κορυφή μέχρι τα τέσσερα τελευταία σπριντ, εκεί που τον απείλησε ο Ολλανδός Γιαν Βίλεμ. Ο Έλληνας στα τρία τελευταία σπριντ νίκησε με πανομοιότυπο τρόπο τον αντίπαλό του ακολουθώντας τον "κατά πόδας" και παίρνοντας τη νίκη πάνω στη γραμμή του τερματισμού. Έτσι ο Βολικάκης συγκέντρωσε 45 πόντους έναντι 38 του Βίλεμ...

Ο Χρήστος Βολικάκης, που ξεκίνησε ποδηλασία το 2003 και έχει προπονητή τον Δημήτρη Χίο, ήταν από τα από τα φαβορί για τη κατάκτηση μεταλλίου και στα δύο αγωνίσματα και φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τα προγνωστικά.

Μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης έγραψε στο Instagram: "Τα καταφέραμε! Χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας! Μεγάλη μου τιμή να με βραβεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πλέον Αθάνατος κύριος Σπύρος Καπράλος! Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες (σ.σ.: στο τροχαίο στη Μακεδονία). Καλό παράδεισο. Σεβαστείτε τους ποδηλάτες στον δρόμο. Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας".

Μετά τη δεύτερη νίκη του και το χρυσό μετάλλιό του στους πόντους δήλωσε: "Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μου δίνει τεράστια ώθηση στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Ήθελα βέβαια ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήξερα βέβαια αν θα ήταν πάλι χρυσό…".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL