Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να ματαιώσουμε τα σχέδια ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για "χαλαρή αυτοδιοικητική ψήφο"

Με κεντρικό σύνθημα "Ανατρέπουμε την πολιτική του Μνημονίου και του 'Καλλικράτη'. Αλλάζουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας" πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή με επιτυχία η δεύτερη Πανελλαδική Ολομέλεια του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

Με κεντρικό σύνθημα "Ανατρέπουμε την πολιτική του Μνημονίου και του 'Καλλικράτη'. Αλλάζουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας" πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή με επιτυχία η δεύτερη Πανελλαδική Ολομέλεια του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή. "Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, όπως επιδιώκουμε, είτε όχι" τόνισε στην κεντρική του εισήγηση ο συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Τζόκας.

"Στόχος μας θα πρέπει να είναι η ματαίωση των σχεδίων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για 'χαλαρή' αυτοδιοικητική ψήφο" υπογράμμισε ο υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης. "Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ' όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας" σημείωσε ο Κ. Πουλάκης.

Η βουλευτής της Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και επικεφαλής της ΕΚΚΕ Εσωτερικών ανέφερε από την πλευρά της ότι το κόμμα θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς η Τ.Α. ως θεσμός είναι ένα βασικό εργαλείο προκειμένου να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Η Σ. Σακοράφα χαρακτήρισε τέλος "αστειότητα" τον νέο εκλογικό νόμο, αποδίδοντας μάλιστα τη θέσπισή του "στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην καταγραφεί στην κάλπη η πολιτική και ηθική της κατάπτωση".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο