Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών διαλύει τα ΕΠΑΛ

Με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Διατιθέμενων Εκπαιδευτικών συναντήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να τεθεί το πλαίσιο δράσης ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και στη διάλυση των ΕΠΑΛ.

Με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Διατιθέμενων Εκπαιδευτικών συναντήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να τεθεί το πλαίσιο δράσης ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και στη διάλυση των ΕΠΑΛ. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου, Μ. Κανελλοπούλου και Χρ. Μαντάς.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας οτι "επιχειρεί να μπαλώσει όπως όπως το πρόβλημα, με ωρομίσθιους και με την διάθεση εκπαιδευτικών, που είχαν μετακινηθεί υποχρεωτικά σε διοικητικές θέσεις, πριν από μερικές εβδομάδες" και συνεχίζει:

"Την ίδια στιγμή, τα δημόσια ΙΕΚ στα οποία υποτίθεται ότι θα απορροφούνταν περίπου 1000 διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, συνεχίζουν να μην λειτουργούν, ενώ για τα αντίστοιχα ιδιωτικά η χρονιά έχει ξεκινήσει. Είναι σαφές ότι οι χάρες του Υπουργείου Παιδείας προς τους ιδιώτες φίλους του δεν έχουν τελειωμό".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Διατιθέμενων Εκπαιδευτικών, εκτός από το ζήτημα της διαθεσιμότητας, στην οποία τέθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, προκύπτει και θέμα λειτουργίας των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να θεωρείται αβέβαιη η διασφάλιση της φοίτητης ακόμα και των μαθητών, που φέτος θα φοιτήσουν στην γ' τάξη, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή, οι μαθητές της β' τάξης δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ειδικότητες στις οποίες ξεκίνησαν την φοίτησή τους.

Δείτε όλα τα σχόλια