Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σιατίστης Παύλος: «Ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα»

«Ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, παρεμβαίνοντας στα γεγονότα των ημερών και τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

«Ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, παρεμβαίνοντας στα γεγονότα των ημερών και τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Ο Μητροπολίτης ήταν από τους πρώτους που αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τη Χρυσή Αυγή κι υπενθυμίζει ότι «στάθηκα αυστηρός όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α. από χριστιανό ή ιερωμένο». Ο Παύλος εμφανίζεται συγκλονισμένος από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δολοφονία, αναρωτώμενος: «Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής; Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει έναν 'φιλήσυχο' πολίτη αδίστακτο εγκληματία;»

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης θέτει αυστηρά ερωτήματα για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας ως προς τη Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας ότι «αν άργησε αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή, είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος» κι ότι «αν σιώπησε ένοχα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιχνίδια». Ο Μητροπολίτης αναρωτιέται «αν έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο υπουργός όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;» κι εκφράζει αμφιβολίες για συνεπή αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την πολιτεία, επισημαίνοντας «πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι 'το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο', αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα;»

Τέλος, ο Μητροπολίτης Παύλος απευθύνεται και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, παρατηρώντας αυστηρά ότι «ίσως δεν ξέρατε, ίσως παρασυρθήκατε. Τώρα καταλάβατε; τώρα ξυπνήσατε; τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε τη διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση».

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις