Γιατί ελέγχονται Βρούτσης και (πρώην) Γραμματέας ΣΕΠΕ

Καταδικάζει την επέμβαση στη Συρία το συμβούλιο Υπεξ Ε.Ε. - Κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Στην προετοιμασία «περιοριστικών μέτρων» έναντι ατόμων και εταιριών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά το Συμβούλιο των 28 υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Το Συμβούλιο καταδίκασε την στρατιωτική δράση της Τουρκίας που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ευκ. Τσακαλώτος: Επιτέλους απονέμεται το Νόμπελ σε ερευνητές που ασχολούνται με κάτι σημαντικό

«Με αυτούς τους ρυθμούς προόδου από την Σουηδική Ακαδημία, δεν αποκλείω ότι στα επόμενα 50 χρόνια μπορεί να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ και σε κάποιον/κάποια οικονομολόγο από την ετερόδοξη σχολή οικονομικής σκέψης»

Φ. Μογκερίνι: Ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για την Τουρκία

Όπως είπε η Φεντερίκα Μογκερίνι, παρά τις όποιες δυσκολίες, η ΕΕ παρουσίασε μια «ενιαία προσέγγιση» τόσο για τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Συρία όσο και για το θέμα των παράνομων εξορύξεων στα ανοιχτά της Κύπρου.

Δ.Παπαδημούλης: Όσο και να χτυπιέται το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια (Video)

«Μέχρι στιγμής η οικονομία βαδίζει πατώντας στα θετικά και στα έτοιμα που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί σε ό,τι αποτελεί 100% δική της ιδιοκτησία, δηλαδή στον προϋπολογισμό του 2020»

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους

Σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις. Απευθύνομαι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους πτυχιούχους, τους επιστήμονες, και τους καλώ να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Τρ.Αλεξιάδης: Να σταματήσει το σκάνδαλο της εκπαίδευσης ελεγκτών από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (Video)

«Tα ερωτήματα, τα οποία έχει αναδείξει και η Ομοσπονδία Εφοριακών με ανακοίνωσή της, παραμένουν, καθώς και η ανησυχία μήπως αποτελεί την αρχή γενικευμένης επίθεσης με σκοπό την εκχώρηση της εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρείες», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατ. Νοτοπούλου: Χρειάστηκε να περάσουν 2 μήνες για να επισκεφθεί ο Υπουργός Τουρισμού τη Σαμοθράκη

"Χρειάστηκε να περάσουν 2 μήνες από τον πρωτοφανή αποκλεισμό της Σαμοθράκης και τα προβλήματα που αυτός προκάλεσε στους επαγγελματίες της περιοχής, για να βρει τον χρόνο ο Υπουργός Τουρισμού να επισκεφθεί το νησί και να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες" αναφέρει σε δήλωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ευκλ. Τσακαλώτος: “Θαρραλέες” υποθέσεις για τον προϋπολογισμό - Η Ν.Δ. έλεγε δωράκι το κοινωνικό μέρισμα (Video)

«Η εμπειρία από όλες τις δεξιές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχει δείξει ότι κάνουν προϋπολογισμό που ξέρουν ότι δε θα τους βγει και στο τέλος κόβουν κοινωνικές δαπάνες»

Θ.Φωτίου: Η απονομή του Νόμπελ Οικονομίας διαψεύδει τη ΝΔ που θεωρεί αντιαναπτυξιακή την κοινωνική πρόνοια

«Οι πειραματικές τους μέθοδοι αφορούν τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας των παιδιών και κυριαρχούν εξολοκλήρου στην οικονομία της ανάπτυξης», σημειώνει αναφερόμενη στους βραβευθέντες οικονομολόγους η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΑΜΚΑ δεν είναι απλώς ένας ενδεκαψήφιος αριθμός

Πριν λίγες ημέρες, εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτή δεν περιλαμβάνει τους αιτούντες άσυλο, ενώ εμπεριέχει τον ανατριχιαστικά ρατσιστικό αποκλεισμό «των ανήλικων αλλοδαπών τρίτων χωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από παράτυπα διαμένοντες γονείς». Επίσης, περιορίζει σημαντικά και τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες με άδεια διαμονής, αφού προϋποθέτει ως δικαιολογητικό σύμβαση εργασίας.

Όπως λέγαμε και παλιά: «νέες συνθήκες - νέα καθήκοντα»

Του Σπύρου Δανέλλη - Οφείλουμε να μελετήσουμε τα αίτια της ήττας, αλλά και να αποτιμήσουμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της περιόδου της διακυβέρνησης. Η αυτογνωσία αποτελεί προϋπόθεση αποφυγής επανάληψης λαθών στο μέλλον, αλλά και προίκα για τη διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου και της αυριανής μας κυβερνητικής πρότασης.

Η Δεξιά του Κυρίου «αφορίζει» τον Τραμπ

Διαθέτουν δίκτυα ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και έντυπα που ζηλεύει κάθε επιτυχημένος μιντιάρχης. Και ένα πιστό ακροατήριο εκατομμυρίων πολιτών που θέλει να έχει στο πλευρό του κάθε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έρχεται η Εργάνη ΙΙ μέσα στο Νοέμβριο

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ από το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ εντός του Νοεμβρίου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Στους άξονες προτεραιότητας του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ συμπεριλαμβάνεται η προστασία τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα και η μείωση του κόστους συμμόρφωσης των εργοδοτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι εννοεί ο υπουργός και πως σκοπεύει αυτό να επιτευχθεί.

Σπύρος Παναγιωτόπουλος: Ένας ρυθμικός αντιδραστήρας

Στο σπίτι του, στον Βύρωνα, ακουγόταν συχνά μια φωνή περιζήτητη στη γειτονιά: η μητέρα του τραγουδούσε, μαγειρεύοντας στην κουζίνα, τα «Ευρωπαϊκά». Οι μελωδίες του Σουγιούλ, του Αττίκ, του Γιαννίδη, του Χαιρόπουλου ξεχύνονταν από τα ανοιχτά της παράθυρα,

Ευκ. Τσακαλώτος: Επιτέλους απονέμεται το Νόμπελ σε ερευνητές που ασχολούνται με κάτι σημαντικό

«Με αυτούς τους ρυθμούς προόδου από την Σουηδική Ακαδημία, δεν αποκλείω ότι στα επόμενα 50 χρόνια μπορεί να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ και σε κάποιον/κάποια οικονομολόγο από την ετερόδοξη σχολή οικονομικής σκέψης»

Σ. Φάμελλος: Καθυστερημένα και ελλιπή τα αντανακλαστικά της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα ειρήνης

«Στο εσωτερικό, ακόμα και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν που στην ουσία έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή στη Συρία, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει άμεση, αποτελεσματική και ξεκάθαρη θέση»

Διεθνής Αμνηστία: Βαθιά ανησυχία για την απαγόρευση πρόσβασης στην υγεία σε αιτούντες άσυλο και προσφυγόπουλα

«Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προβεί στην έκδοση Εγκυκλίου που να διασφαλίζει την πρόσβαση στην πράξη, των αιτούντων/ουσών άσυλο και των ασυνόδευτων παιδιών σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας»

Θ. Φωτίου: Αν μειωθούν τα επιδόματα, θα ζημιωθούν τα μεσαία στρώματα (Video)

"Η ΝΔ, δηλητηριάζοντας για ψηφοθηρικούς σκοπούς τον λαό με μισαλλόδοξα και ξενοφοβικά μηνύματα, επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα μας από παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού σε μια φοβική, κλειστή κοινωνία. Αυτό ο λαός δεν θα το επιτρέψει"

"Πράσινο φως" από τον ΠΟΕ στις ΗΠΑ για δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ δήλωσε ότι διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» πως τα αμερικανικά δασμολογικά μέτρα είναι κοντόφθαλμα - Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα επιβάλουν δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus και σε μια σειρά από προϊόντα, όπως το γαλλικό κρασί, το σκοτσέζικο ουίσκι και τυριά από όλη την ΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις

Ο ΑΜΚΑ δεν είναι απλώς ένας ενδεκαψήφιος αριθμός

Πριν λίγες ημέρες, εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτή δεν περιλαμβάνει τους αιτούντες άσυλο, ενώ εμπεριέχει τον ανατριχιαστικά ρατσιστικό αποκλεισμό «των ανήλικων αλλοδαπών τρίτων χωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από παράτυπα διαμένοντες γονείς». Επίσης, περιορίζει σημαντικά και τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες με άδεια διαμονής, αφού προϋποθέτει ως δικαιολογητικό σύμβαση εργασίας.

Περισσοτερα
Περισσοτερα

Από την επιστρεφόμενη συσκευασία στην ανακύκλωση

Τα οικολογικά κινήματα κατηγορούσαν τους βιομηχάνους που είχαν επιλέξει τις συσκευασίες μίας χρήσης με μόνο κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους, καταστρέφοντας το σύστημα επαναχρησιμοποίησης των κενών φιαλών. Τη δεκαετία του 1970 πολλαπλασιάστηκαν οι πρωτοβουλίες για να εξαναγκαστούν οι βιομηχανίες. Ένα χρόνο μετά οι βιομήχανοι εξοργισμένοι μιλούσαν για κομμουνιστικές ιδέες!

Περισσοτερα

Το ένθετο των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Η παρούσα μηνιαία έκδοση της «Αυγής», σύμφωνα με το σημείωμα της έκδοσης, στόχο έχει να φέρει πιο κοντά στους αναγνώστες μας τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, να «γειώσει», να επικοινωνήσει τις θέσεις τους, τα αιτήματά τους, τα έργα τους. Και να δείξει ότι όσα γίνονται στις -όχι και τόσο- μακρινές Βρυξέλλες μάς αφορούν.

Περισσοτερα