Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Thelonious Monk: Ο εκκεντρικός, ο ασυμβίβαστος

Tον συναπάντησα αργά ένα βράδυ μέσα από το μικρό πλαστικό ραδιόφωνό μου, στο φοιτητικό μου δωμάτιο. Στην αρχή νόμισα πως ο τύπος αυτός έχανε τα πλήκτρα, πως έπαιζε λάθος νότες. Αλλά έμεινα καρφωμένος, ακούγοντας το “Round Midnight” και τότε κατάλαβα. Και μαγεύτηκα.

Κώστας Γρηγορέας: Ο μουσικός, ο άνθρωπος, ο δάσκαλος, η συναυλία

Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους πιο καλούς κιθαριστές που διαθέτουμε, ένα αυθεντικό "παιδί" του Μάνου Χατζιδάκι από την πρώιμη νιότη του, εξαίρετος συνθέτης, δάσκαλος της μουσικής και αρθρογράφος.

O Άγγελος των κόμικς, του ροκ και της επιστημονικής φαντασίας

Ο Άγγελος ήταν από μικρός ανακατεμένος με τη ροκ σκηνή της εποχής του. Συμμετείχε σε δίσκους και συναυλίες άλλων και για πολλά χρόνια ήταν ηχολήπτης των δίσκων τους. Ήταν εξαιρετικός, αν και όχι συστηματικός, μεταφραστής στίχων και ποιημάτων.

Πάνος Τζαβέλλας: Από τις φυλακές και την εξορία αρχίζει του κόσμου η νέα ιστορία

Ο Πάνος είναι γέννημα - θρέμμα μιας γενιάς προσφοράς, μιας γενιάς στερήσεων και αγώνα για τη λευτεριά. Άντεξε μέχρι το τέλος της ζωής του αδιαμαρτύρητα, έχοντας βάλσαμο της ψυχής του την ποίηση και το τραγούδι. Είχε πατέρα καλό μηχανικό από τη Βέροια. Στην Κοζάνη γνώρισε την Κατερίνα, τη γυναίκα του.

SOCRA (drank the conium)

Όλα άρχισαν ένα κυριακάτικο πρωί στον ηλεκτρικό, με κατεύθυνση την Τερψιθέα του Πειραιά. Συναντώ τον Τρανταλίδη. «Πάω να δω τους Socrates» του λέω. «Μα, είμαι Socrates! Εδώ και...

Μαρίζα, το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης

Την πρώτη φορά έβρεχε πολύ. Στο Rodeo της Χέυδεν, μπροστά στους μετρημένους στα δάχτυλα ακροατές, ο Τζόνι έπαιζε το μακρύ κλάμα της κιθάρας του στον «Μπάλο». Ο Διονύσης όρθιος, ξέφρενος, αεικίνητος, ξαναμμένος, με το ντέφι στο χέρι. Μυσταγωγία.

Βαρύ σαν μολύβι

Βράδυ, κοντά μεσάνυχτα, οι λαμπεροί δρόμοι της μικρής παραλίμνιας τζαζούπολης κατάφωτοι και έρημοι. Ο Ron Carter φορτώνει σε ένα βανάκι το βαρύ μπάσο έγχορδό του, ενώ οι νότες του...


Ραδιόφωνο