Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιώργος Φραγκίσκος: Ο Funky Franky σε νέες περιπέτειες

Το «Σχεδόν Τυχαία» απαρτίζεται από ποικίλα μουσικά ιδιώματα (πάντα με ελληνικό στίχο) άλλοτε σε ύφος ροκ, άλλοτε reggae κι άλλοτε blues. Κοινός τους παρονομαστής, το στιχουργικό υλικό που περιέχει χιούμορ «υπόγειο», ξεδιάντροπες αναφορές σε αποτυχημένους έρωτες και σκέψεις ατάκτως ερριμμένες σχετικά με το «πού πάει το πράγμα», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ζωρζ Πιλαλί

Δημήτρης Πετσετάκης: Ερευνητής του ήχου και του θορύβου

Τα χρόνια εκείνα, ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε αναλάβει κάτω από την πατρική φιγούρα του Μάνου Χατζιδάκι τα Μουσικά Εργαστήρια του Τρίτου. Μια εκπομπή που άφησε ανεξίτηλες μνήμες στους ακροατές του ραδιοφωνικού θαύματος του Τρίτου Προγράμματος, που διηύθυνε ο οραματιστής συνθέτης. Εκεί άκουσα για πρώτη φορά τις μουσικές του.

Θάνος Σταυρίδης και dRomΜε μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα

Οι «ορθόδοξοι» της παράδοσης τον κατηγορούν ότι δεν παίζει τα «σωστά». Όμως ο Θάνος, αυτό που αγαπά είναι να παίρνει τη μουσική τού χθες και να την φέρνει στο σήμερα, προσθέτοντας ένα κομμάτι απ’ τον εαυτό του στα όσα κληρονόμησε από τους παλιότερους.

Μάνος Σαριδάκης: Ο γεφυροποιός και ο Χορός των Μαινάδων

Στο σπίτι της Ιτέας, όπου ζει όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και στις μέρες της δημιουργίας και της περισυλλογής, γεννήθηκαν πέντε αδέλφια. Η μία από τις τρεις αδελφές ήταν η Διαμάντω, η γιαγιά του.

Dilemma: Το πιο επίμονο ντουέτο!

Κάποιοι απορούν για το πείσμα τους να παίζουν σε μικρές ή μεγάλες σκηνές, υποστηρίζοντας με σοβαρότητα αυτό που κάνουν. «Το πιο επίμονο ντουέτο», έτσι τους είχα βαφτίσει στον «αέρα» του Τρίτου.

Άρης Παπαδόπουλος: Από το Πολυτεχνείο στο Half Note

Η επιστήμη συνυπάρχει με τη μουσική του με τις ίδιες αρχές, τον ίδιο τρόπο σκέψης. Στην πρώτη κυριαρχούν τα αξιώματα, στην άλλη η αρμονία και τα συναισθήματα. Η μουσική και η συγκίνηση που αυτή προκαλεί υπήρχε απ' όταν θυμάται τον εαυτό του.

Γιώργος Φακανάς: Πολύχρονη κατάθεση ψυχής για την jazz στην Ελλάδα

Τον γνώρισα 18 χρόνων παιδί να παίζει στο jazz κλαμπ του Μπαράκου. Τον ρώτησα τότε αν φανταζόταν ότι κάποτε θα μπορούσε να συναντηθεί, να παίξει και να ηχογραφήσει με κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα της μουσικής. Η απάντησή του ήταν καταφατική.

Βαγγέλης Κατσούλης: Ένας ευγενής καλλιεργητής των ήχων

«Πάνω απ’ όλα, είναι ένας καλός άνθρωπος» ακούει να λένε συχνά. Σε αυτό ο Βαγγέλης Κατσούλης δίνει μεγαλύτερη σημασία, παρά στα όσα κολακευτικά έχουν ειπωθεί για τη μουσική του. Ο ίδιος δηλώνει αγρότης στο κτήμα του στην Παλλήνη, «καλλιεργητής των ήχων» και ερασιτέχνης μουσικός

Άννα Λινάρδου - "Heterotopia": Μια Μούσα στην ηλεκτρονική εποχή

Το 2014 η Άννα Λινάρδου θα βρεθεί στο Teatro Comunale της Bologna. Αφορμή, ένα κάλεσμα του David Moss για εθελοντές αυτοσχεδιαστές. Ο Molino ενθουσιάστηκε με τις αυτοσχεδιαστικές της ικανότητες και την κάλεσε να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σκηνοθετημένη από τον Wouter van Looy multimedia παράσταση που συνδύαζε τη σύγχρονη συμφωνική γραφή, τον αυτοσχεδιασμό, σκηνική δράση, video art και virtual χορωδία

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ - JAZZ UTOPIA: Η τζαζ είναι μια όμορφη γυναίκα!

Ήταν μια ουτοπία ο δίσκος αυτός. Ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες του. Οι συνθέσεις του ήρθαν και κούμπωσαν με τις ερμηνευτικές ιδιαιτερότητες των συνεργατών του: τις ηλεκτρικές κιθάρες και τον τζουρά της Βάσως Δημητρίου, το σοπράνο σαξόφωνο του Τάκη Πατερέλη ή τις βαθύφωνες χορδές του Νίκου Χατζόπουλου.

Σπύρος Μάνεσης - Spiral Triο: Τεχνίτες του τζαζ πιάνο τρίο

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα σχήματα της εγχώριας τζαζ σκηνής. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη τους στιγμή αναδείχτηκε αυτό το μαγικό ‘‘Interplay’’, η έντονη χημεία μεταξύ τους

David Lynch: Ονειροπόλος ταξιδευτής της μουσικής

Οι πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής του είχαν πάντα σχέση με τη Φύση. Έχει ανάγκη να φεύγει, συχνά μόνος. Στο Μεξικό των πρώτων του νεανικών χρόνων έβλεπε τις φώκιες να περνούν, συνομιλούσε με το κύμα. Εκεί, ένιωσε τη δύναμη της ύπαρξης να φωλιάζει μέσα του.

Νίκος Χατζηελευθερίου: Στις χορδές του Guitarte Ensemble

Είναι παιδί της πλατείας και του δρόμου. Μπάλα, κορίτσια, παιχνίδι στις αλάνες. Τη μουσική τη βρήκε στο σπίτι, ακούγοντας τον πολύτεκνο επιπλοποιό πατέρα του να παίζει και να τραγουδάει με το ακορντεόν και την κιθάρα του τους ρεμπέτες του ’40, τραγούδια μπελκάντο και Τσιτσάνη. Μουσικές που άκουγαν οι «χαμένοι» του Εμφύλιου.

Ανδρέας Ζαχαράτος - «The Greek Icon»: Ο Άνθρωπος της Εικόνας

«Γιατί δεν τραβάς αφηρημένες εικόνες;» τον ρώτησε κάποτε ένας επίδοξος τεχνοκριτικός και κακόβουλος επισκέπτης μιας φωτογραφικής έκθεσης του - Η πρώτη Αθηναϊκή παρουσίαση του The Greek Icon στη γκαλερί ‘‘iFocus Gallery’’, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους - Στοά της Όπερας.


Ραδιόφωνο