Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γλεντώντας με τσαμπούνες και γκάιντες

Λαϊκοί οργανοπαίκτες απ’ τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την ηπειρωτική ενδοχώρα που παίζουν τα παραδοσιακά πνευστά μουσικά όργανα, όπως η τσαμπούνα, το τουμπάκι, το σουραύλι και η γκάιντα, συναντώνται σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της 17ης Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου και της 13ης Συνάντησης Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

Μαρίζα Κωχ και Νένα Βενετσάνου: Μαζί σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, με τη σκέψη και τη ματιά στα παιδιά!

Δύο πάρα πολύ σημαντικές παρουσίες (και όχι απλώς φωνές) της ελληνικής μουσικής των τελευταίων αρκετών δεκαετιών, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου, σε μια καθόλου τυπική και συνηθισμένη σκηνική σύμπραξη.

Melina Paxinos: Μια φυσική μελωδός

H Melina Paxinos γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, στο Αμβούργο. Την "Πύλη του Κόσμου", το μεγάλο λιμάνι πάνω στον Έλβα, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα. Μακριά όμως από τον Πειραιά και τα δικά μας φωτεινά νησιά.

Τι διδάχθηκα από τον πατέρα μου και την οικογένεια των Χαλκιάδων

Από τον Λάκη Χαλκιά* (...) Η μνήμη του Τάσου Χαλκιά και το έργο του γίνονται όσο περνάει ο χρόνος ακόμα πιο ουσιαστικά και πιο έντονα και αντανακλούν στην πνευματική μας ωρίμανση με εμφανείς...

Ο μύθος ενός καλύτερου κόσμου

50 χρόνια Γούντστοκ: Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ακόμη φεστιβάλ μουσικής αναδείχθηκε σε ένα γιγαντιαίο πείραμα για την ελευθερία, την ανοχή, τον ελεύθερο έρωτα και το δέσιμο του ανθρώπου με τη Φύση. Για τρεις μέρες πέτυχε. Και επηρέασε κοινωνικά και πολιτισμικά τη νεολαία, όχι μόνο στις ΗΠΑ. Πολύ περισσότερο από την προσελήνωση

Gainsbourg αλα... συμφωνικά!

H JANE BIRKIN ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Διαφορετικές εκτελέσεις τραγουδιών τού επί χρόνια συντρόφου της και αναμφισβήτητου μέντορά της, του αείμνηστου «κακού παιδιού» της γαλλικής μουσικής και γενικότερα της show business Serge Gainsbourg * Την Birkin θα συνοδεύσει η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ

Αντώνης Μαρτσάκης: «Δεν φέρνω κάτι ξένο στην κρητική μουσική παράδοση»

Όταν ο Αντώνης Μαρτσάκης αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τη μουσική του τόπου καταγωγής των γονέων του, της Κρήτης, δεν αρκέστηκε να αρχίσει να μαθαίνει τον παραδοσιακό τρόπο παιξίματος του βιολιού και να τραγουδάει.

Μάγδα Βαρούχα: «Για εμένα κάθε τραγούδι είναι ενιαίο σώμα»

Έπειτα από μια επιτυχημένη συναυλιακή πορεία, προσωπική αλλά και με μερικές εκλεκτές συμπράξεις με άλλους και άλλες, η Μάγδα Βαρούχα κυκλοφόρησε τον Μάιο τον πρώτο δίσκο της με τον εύγλωττο τίτλο «28 και Κάτι».


Ραδιόφωνο