Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβάλλον

Τροπολογία του ΥΠΕΝ για τα έσοδα του «Πράσινου Ταμείου»

Τα έσοδα του «Πράσινου Ταμείου» υπολογίζονται για το 2019 σε 18 εκατ. ευρώ και «στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η απελευθέρωση τμήματός τους και η διοχέτευσή τους στη στήριξη και προώθηση περιβαλλοντικών δράσεων»

Εννέα "παράθυρα" για την αναβίωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός από την "Ανάπλαση Αθήνας" - Ν. Μπελαβίλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος: Ο διαγωνισμός σηματοδοτεί την επιστροφή στις μεγάλες αναπλάσεις της πόλης

Παράσιτο-φονιάς εξαφανίζει εξαφανίζει τους πληθυσμούς πίννας του Αιγαίου

Το καμπανάκι του κινδύνου στην Ελλάδα χτύπησε πέρσι το καλοκαίρι. Ύστερα από απανωτές αναφορές για νεκρές πίννες σε σημεία του Αιγαίου, οι επιστήμονες ερευνητικής ομάδας από τα πανεπιστήμια Μυτιλήνης και Θεσσαλίας μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), διεξήγαγαν αυτοψίες όπου διαπίστωσαν μαζική θνησιμότητα του είδους σε ποσοστό άνω του 93% κατά μέσο όρο.

Κλιματικό "χάος" ενδέχεται να προκαλέσει το λιώσιμο των καλυμμάτων πάγου της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας

Το λιώσιμο των καλυμμάτων πάγου της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εκτός του ότι θα αυξήσει το επίπεδο των ωκεανών ενδέχεται επίσης να προκαλέσει τις επόμενες δεκαετίες περισσότερα ακραία φαινόμενα και να αποσταθεροποιήσει το κλίμα σε κάποιες περιοχές, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί, ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ, στοιχεία, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαιώνουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την οποία προκαλούν οι συγκεντρώσεις ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Εντονότερα μπλε και πράσινοι θα γίνουν οι ωκεανοί λόγω της κλιματικής αλλαγής

Πιο έντονο μπλε και πράσινο χρώμα θα αποκτήσουν σταδιακά οι ωκεανοί του πλανήτη έως το τέλος του αιώνα μας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που προκαλεί σημαντικές αλλαγές στο φυτοπλαγκτόν των...

Ραδιόφωνο