Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβάλλον

Σε ΕΛΚΕΘΕ και ΕΘΙΑΓΕ η παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ - ΙΝΑΛΕ) ορίζονται ως οι αρμόδιοι φορείς για την παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων,...

Στα σκαριά νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του Κτηματολογίου

Όπως διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι συζητήσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην οποία η Κομισιόν έχει αναθέσει προ καιρού συμβουλευτικό ρόλο, έχει ήδη συμφωνηθεί επί της αρχής η συγκρότηση του νέου φορέα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για την οριστική δομή και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, με τη συμμετοχή και των συναρμόδιων υπουργείων.

Έως τις αρχές Φεβρουαρίου το πρώτο κύμα αναρτήσεων δασικών χαρτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Ιούλιο θα έχουν κυρωθεί οριστικά οι πρώτοι χάρτες. Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν συσταθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) σε όλες τις περιοχές των αναρτήσεων, κυρίως στις εγκαταστάσεις των τοπικών Δασικών Υπηρεσιών, και έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Σ. Φάμελλος: Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της λειτουργίας των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Αναφερόμενος στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων επισήμανε ότι στόχος του είναι το 74% των απορριμμάτων να οδηγείται σε ανάκτηση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση αντί της ταφής τους, σε ποσοστό 80% που ισχύει σήμερα.

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού: Να γίνει σεβαστή η απαγόρευση του κυνηγιού λόγω χιονιά

Όπως εξηγεί με ανακοίνωσή του ο φορέας, οι άσχημες καιρικές συνθήκες καθιστούν ευάλωτα τα πουλιά, τα οποία καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης για να βρουν τροφή και να προφυλαχθούν από το κρύο. Ήδη το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε το κυνήγι στην περιοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία των ωκεανών ανεβαίνει σταθερά εδώ και 65 χρόνια, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, που βασίζονται σε στοιχεία θαλάσσιων αισθητήρων, θαλάσσιων ρομπότ και δορυφόρων, κατά μέσο όρο οι ωκεανοί αυξάνουν τη θερμοκρασία τους κατά 0,12 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία μετά το 2000.

Στα ύψη τα αιωρούμενα σωματίδια

Η μεγαλύτερη τιμή, 99 μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο αέρα, κατεγράφη στα Λιόσια και το Περιστέρι. Ακολουθούν ο σταθμός μέτρησης στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας με 96 μικρογραμμάρια, η Λυκόβρυση με 82, ο Πειραιάς με 71, το Μαρούσι με 70 και η Νέα Σμύρνη με 57 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Θεσμοθέτηση Κανονισμού Ασφαλείας για τα φράγματα

Θα εφαρμόζεται δε υποχρεωτικά σε όλα τα φράγματα ταμίευσης ή συγκράτησης νερού, τα οποία έχουν ύψος μεγαλύτερο από 5 μ. και χωρητικότητα ταμιευτήρα ίση ή μεγαλύτερη από 50.000 κ.μ. Προβλέπεται ακόμη η συγκρότηση νέας δομής, η Διοικητική Αρχή Φραγμάτων (ΔΑΦ), η οποία συγκροτείται και λειτουργεί ως επιτροπή στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τέλος για το υπεραιωνόβιο κυπαρίσσι της Πλατείας του Άργους

Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους - Μυκηνών είχε αποφασίσει να το κόψει με πρόσχημα την επικινδυνότητά του, παρ' ότι ειδικοί επιστήμονες δασολόγοι με επιτόπια αυτοψία τεκμηρίωσαν ότι η κλίση που είχε πάρει το κυπαρίσσι ήταν απόλυτα φυσιολογική και ότι για μεγαλύτερη σιγουριά υπήρχαν τρόποι αντιστήριξής του.

Δίμηνη παράταση στην υποχρεωτική εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, "το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr, όπου έχει αναρτηθεί και εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης.

Συστάσεις για την αιθαλομίχλη

Το νέφος της αιθαλομίχλης ως γνωστόν ενέσκηψε στο τέλος του 2012 μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όταν σε συνδυασμό με την κατάρρευση μισθών και εισοδημάτων ξεκίνησε η εκτεταμένη χρήση βιομάζας ως θερμαντικού μέσου και η εγκατάλειψη της κεντρικής θέρμανσης στα αστικά κέντρα. Έκτοτε ούτε καν τη δημόσια συζήτηση δεν απασχολεί ως πρόβλημα.

Παράταση για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) υπενθυμίζει πως η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, ενώ τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Αν δεν γίνουν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πέθανε το γηραιότερο αρσενικό πάντα στον κόσμο

Ο Παν Παν, το όνομα του οποίου σημαίνει «προσδοκία» στα κινεζικά, γεννήθηκε ελεύθερος το 1985 στην περιοχή Μπαοσίνγκ στην επαρχία Σιτσουάν αλλά βρισκόταν σε αιχμαλωσία από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε πάνω από 130 απογόνους

Ρόδος: 20 ελάφια θανατώθηκαν με πυροβόλο - Επικήρυξαν με 5.000 ευρώ τους δράστες

Έντονη ανησυχία και προβληματισμούς έχει προκαλέσει στο νησί της Ρόδου η συνεχιζόμενη δράση άγνωστου εκτελεστή ελαφιών ο οποίος έχει εξολοθρεύσει πάνω από είκοσι ζώα στη δασική περιοχή του Άνω...

Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Ραδιόφωνο