Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβάλλον

Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών για την οριοθέτηση των ρεμάτων

Στην ΚΥΑ ΦΕΚ Β 248 /15.02.2017, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, προβλέπεται, για την τμηματική οριοθέτηση ρέματος που εισήγαγε ο παραπάνω νόμος, ότι η ανάλυση και η τεκμηρίωση των συνεπειών "θα αναφέρεται τόσο στο προς οριοθέτηση τμήμα του υδατορέματος όσο και ανάντη και κατάντη αυτού".

Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας επισημαίνει η ΕΝΠΕ

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, όπου υπογραμμίστηκαν οι κίνδυνοι που διατρέχει η νέα σοδειά της ελιάς από τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση

Κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξεύρεσης λύσεων στο πλαίσιο της νομιμότητας και της τήρησης των συνταγματικών επιταγών για ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα. Οι δασικοί χάρτες αναδεικνύουν τις καθυστερήσεις χρόνων και τα πολλά, συσσωρευμένα προβλήματα σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι πρόκειται για εργαλείο προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με 2,7 εκατομμύρια πρόωρες γεννήσεις τον χρόνο

Η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να προλάβει 2,7 εκατομμύρια πρόωρες γεννήσεις ετησίως, καθώς οι πρόωρες γεννήσεις απειλούν τη ζωή των βρεφών και αυξάνουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο...

Σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες υπό τον πρωθυπουργό

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργοί Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, οι αν. υπουργοί Περιβάλλοντος Σ.Φάμελλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Γ.Τσιρώνης καθώς και οι υφυπουργοί Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου και Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Κόκκαλης

Σ.Φάμελλος: Θέτουμε τέλος στις ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων και στην παραοικονομία

«Ολοκληρώνονται οι περιφερειακοί σχεδιασμοί, με βάση τον Εθνικό Σχεδιασμό Αποβλήτων και έχει ξεκινήσει η εξέταση των φακέλων για την ένταξη έργων απορριμμάτων, ύψους 1 δισ. ευρώ, σε όλη την επικράτεια για τα στερεά απόβλητα» τόνισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Αναρτήσεις δασικών χαρτών και στην Αττική

Με ανακοίνωσή της, που αποτελεί μνημείο κινδυνολογίας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σπεύδει να ζητήσει αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, "κατεπείγουσα συνάντηση" με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος κτηματογράφησης: Με άτοκες δόσεις στις τράπεζες

Όπως είναι γνωστό, το ύψος του τέλους που συνοδεύει την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στις υπό κτηματογράφηση περιοχές ποικίλλει. Ειδικότερα, ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) ευρώ για κύριο χώρο (διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο με κτίσμα, αδόμητο οικόπεδο, αγροτεμάχιο κ.λπ.), ενώ είκοσι (20) ευρώ είναι για βοηθητικούς χώρους (χώρο στάθμευσης ή αποθήκη) που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες (όταν ορίζεται στο συμβόλαιο για αυτούς τους χώρους ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου και δεν περιγράφονται σε αυτό ως παρακολουθήματα διηρημένων ιδιοκτησιών).

Απαγορευμένα χημικά από τη δεκαετία του ’70 βρέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες στον βαθύτερο βυθό της Γης

Ανάμεσα στις δεκαετίες του '30 και του '70 όμως, η συνολική παγκόσμια παραγωγή αυτών των χημικών εκτιμάται ότι έφθασε τα 1,3 εκατομμύρια τόνους, ένα μέρος των οποίων κατέληξε στη φύση ρυπαίνοντάς την

Εκδηλώσεις για το μητρώο ηλεκτρονικών αποβλήτων

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, "στόχος των δύο συναντήσεων είναι η πληρέστερη ενημέρωση επιχειρήσεων και δήμων ως προς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε ισχύ και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή, την παρακολούθηση, την ιχνηλασιμότητα και τον έλεγχο της διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων, ιδιαίτερα των βιομηχανικών, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο".

Επιτροπή για τη συγχώνευση Κτηματολογίου και υποθηκοφυλακείων

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο φορέας δημόσιου χαρακτήρα θα έχει την ευθύνη σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου και θα συμμετέχουν σε αυτόν η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) και τα υποθηκοφυλακεία.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: "Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων απαντάμε στη λασπολογία της Ν.Δ."

Η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πιο χρήσιμη για τον ελληνικό λαό "αν επικροτούσε τη διαρκή προσπάθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης να ολοκληρώσουν έργα όπως αυτό του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στον ελληνικό λαό εδώ και πολλά χρόνια”

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το σχέδιο "ανάπτυξης" του Ελληνικού

Η Επιτροπή είναι άμισθη και θα γνωμοδοτήσει πριν από την έγκριση του σχεδίου με Προεδρικό Διάταγμα. Μεταξύ άλλων το εν λόγω σχέδιο θα καθορίσει τις ζώνες που θα πολεοδομηθούν, τις επιτρεπόμενες εντός αυτών χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης, τις περιοχές που προορίζονται για πάρκο κ.ά.

Προστασία του απειλούμενου Ασπροπάρη από πιθανή ηλεκτροπληξία

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, ο Ασπροπάρης απειλείται άμεσα με εξαφάνιση, καθώς απομένουν μόλις πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα, ενώ μόνο τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει εξαφανιστεί ο μισός πληθυσμός του στην Ευρώπη.

Αλλαγές στο πρόγραμμα αναρτήσεων των δασικών χαρτών στον Πειραιά

Υπάρχουν τμήματα εδαφικών περιοχών τα οποία, ενώ εμπίπτουν διοικητικά σε συγκεκριμένους ΟΤΑ (π.χ. Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) διαχειρίζονται και προστατεύονται κατά ένα μέρος από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά και κατά άλλο μέρος από την όμορη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Από την ατμοσφαιρική ρύπανση στενάζουν 130 ευρωπαϊκές πόλεις

Τα ευρήματα της επισκόπησης φανερώνουν ότι στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων η αποτροπή της δημιουργίας τους "εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για όλα τα κράτη - μέλη", ενώ έξι από αυτά δεν έχουν κατορθώσει να περιορίσουν την υγειονομική ταφή των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων. Εκτιμά πως η πλήρης συμμόρφωση με την πολιτική της Ε.Ε. για τα απόβλητα μέχρι το 2020 θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον 400.000 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Ραδιόφωνο