Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα νοσοκομεία όλο και πιο βαθιά στο “γαλάζιο” κομματικό κράτος

Πογκρόμ διώξεων και εκτοπίσεων εργαζομένων από θέσεις ευθύνης και τοποθετήσεις με κομματικά κριτήρια καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, καλώντας τα πολιτικά κόμματα και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή της επιχειρούμενης παλινόρθωσης του κομματικού κράτους.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση των ελλείψεων φαρμάκων

«Η ανησυχία αυτή γίνεται εντονότερη όσο οι ασθενείς βρίσκονται ανάμεσα σε αντικρουόμενες εκτιμήσεις για την έκταση των ελλείψεων ανάμεσα στον ΕΟΦ και τους φαρμακευτικούς συλλόγους»

Χωρίς ακτινοδιαγνωστικό το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, καταγγέλει ο ΣΕΣΝΟΧ

Χωρίς ακτινοδιαγνωστικό εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης έχει βρεθεί το Σκυλίτσειο Νοσοκομείου Χίου ξεκινώντας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τη “συνεργασία” με “εξωτερικούς συνεργάτες”. “Το Νοσοκομείο της Χίου, σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40%.

Στους 41 νεκροί από τον κοροναϊός - Πάνω από 1.000 κρούσματα, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και των 41 επιβεβαιωμένων θανάτων μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στην Κίνα, αλλά κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Νεπάλ, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Αυξήσεις και ελλείψεις στα φάρμακα

Ο ΦΣΑ, ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας κάνει λόγο για μία κατάσταση η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προειδοποιώντας ακόμη και «για την υγεία των πολιτών»

SOS για το νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Συγκέντρωση κατοίκων και υγειονομικών εργαζομένων - Ανησυχία από την αναβολή δεκάδων προγραμματισμένων χειρουργείων και τις επισφαλείς εφημερίες εξαιτίας των ελλείψεων στο προσωπικό

Την Πέμπτη αποφασίζει ο ΠΟΥ αν η εξάπλωση του κοροναϊού συνιστά «επείγουσα κατάσταση διεθνούς εμβέλειας»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού στην Κίνα. Εάν λάβει τελικά αυτήν την απόφαση, θα είναι η έκτη φορά που κηρύσσεται διεθνής συναγερμός για επιδημία την τελευταία δεκαετία.

ΕΟΦ: Οι ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων οφείλονται στην παραγωγική διαδικασία

Απάντηση αναγκάστηκε να δώσει το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ, για τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων, που έχουν αποτέλεσμα έχει να μην πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει στις κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΟΚ) για τεχνητές ελλείψεις.

Ακυρώνονται χημειοθεραπείες λόγω "τεχνητών" ελλείψεων φαρμάκων

Για καθυστερήσεις και ακυρώσεις χημειοθεραπειών καθώς και ασθενείς και γιατρούς «σε απόγνωση» λόγω «τεχνητών ελλείψεων» φαρμάκων στα φαρμακεία, κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ), μετά από σωρεία παραπόνων που έχει δεχθεί από ασθενείς.

Π. Πολάκης: Θα μας βρει απέναντι, οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης του διαγωνισμού για να μην περιέλθει στο Δημόσιο το Ερρίκος Ντυνάν

"Oποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης του εν εξελίξει διαγωνισμού εις βάρους της προοπτικής απόκτησης του Νοσοκομείου από το Δημόσιο θα μας βρει απέναντι kαι μαζί με μας θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του.

Αν.Ξανθός: Ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων

«Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ χρειάζονται επιπλέον ανθρώπινους πόρους, ενίσχυση του ορίου δαπανών, αναδιοργάνωση και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι επιθετική ιδιωτικοποίηση όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση», σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκύκλιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

«Παρότι οι αντίστοιχες προβλέψεις για τους παιδικούς σταθμούς είναι σαφείς, η διευκρινιστική εγκύκλιος που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας αφήνει το περιθώριο πολλαπλών ερμηνειών»

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Ρεβανσιστική υποβάθμιση υγειονομικών υπαλλήλων από τη ΝΔ

«Στις δημόσιες δομές υγείας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο περιστατικά ρεβανσιστικής υποβάθμισης υγειονομικών υπαλλήλων από θέσεις ευθύνης μόνο επειδή δεν ανήκουν στον πολιτικό χώρο της ΝΔ», σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Ραδιόφωνο