Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φλώρινα: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού-παραλαβή ασθενοφόρου στην Πρέσπα

Στην Φλώρινα θα βρίσκεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος θα επισκεφθεί το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Λευκώνα...

Κρήτη: Προκήρυξη 26 θέσεων ειδικευμένων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία

Με απόφαση της Διοικήτριας της 7ης Υ.Πε.Κρήτης, προκηρύσσονται είκοσι έξι (26) θέσεις κλάδου ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία, για τις αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες του νησιού. Συγκεκριμένα οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε διάφορα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Π. Πολάκης: Άλλη μια μάχη κερδήθηκε στα Γεν. Νοσοκομεία Κορίνθου, Τρίπολης και Σπάρτης

Οπως ανεφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ανακαλούνται με δικαστικές αποφάσεις οι αναστολές που είχαν επιτύχει οι εργολάβοι καθαριότητας στα ιενικά Νοσοκομεία της Κορίνθου, της Τρίπολης και της Σπάρτης.

Νέα ιατρικά μηχανήματα στο Τζάνειο (video)

Το Τζάνειο νοσοκομείο αναβαθμίζεται και πλέον πέντε νέα ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται στη διάθεση χιλιάδων ασθενών. Πρόκειται για εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα στους νοσηλευόμενους ασθενείς να...

Δημόσια νοσοκομεία: Η έξωση των εργολάβων εξοικονομεί 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Σύννομη έκρινε πριν από δύο μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων στους τομείς...

Η κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε την επίσκεψη Αδωνι στο Σισμανόγλειο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων από τα νοσοκομεία στα βόρεια, που αντέδρασαν στην πρόσκληση από την ΔΑΚΕ στον "ενορχηστρωτή των διαθεσιμοτήτων" όπως τον χαρακτηρίζουν, Αδ. Γεωργιάδη, σε εκδήλωση που διοργάνωναν στο αμφιθέατρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τονίζουν ότι "αυτό ήταν μία απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι δε ξεχνούν!!!!"

Ανδρ. Ξανθός: Πάνω από 1 εκατ. πολίτες στο νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε τον οικογενειακό γιατρό, έναν νέο θεσμό, δοκιμασμένο στις περισσοτερες ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Κάθε οικογενειακός γιατρός έχει συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς, περίπου 2.000 (όχι ασθενείς κατ΄ ανάγκην) που ξέρουν ότι αυτός είναι ο γιατρός "επαφής" με το Σύστημα Υγείας"

Ανεπιθύμητος ο Άδ. Γεωργιάδης στο Σισμανόγλειο λένε οι εργαζόμενοι

Η επίσκεψη του Α. Γεωργιάδη την Πέμπτη 13/12 στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, οδήγησε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» να ανακοινώσει συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11.30 πμ στην πύλη του Σισμανογλείου.

Ανδρέας Ξανθός: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και Κινητές Μονάδες ΠΦΥ (Video)

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ημερίδα με θεμα « Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα: Ένας χρόνος TOMY», «η απάντηση στην ανάγκη επαρκούς και συστηματικής φροντίδας υγείας του πληθυσμού που διαμένει σε απομακρυσμένες περιοχές της ενδοχώρας, είναι η Κινητή Μονάδα ΠΦΥ.

Ανδρέας Ξανθός: Η δωρεά οργάνων είναι εθνική υπόθεση

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τροποποίηση της κουλτούρας, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συνεισφέρουν όλοι: «Είναι μια εθνική υπόθεση και οι εθνικές υποθέσεις απαιτούν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις και απαιτούν συστράτευση. Και πραγματικά στη συστράτευση αυτή δεν περισσεύει κανένας».

Α.Ξανθός: Όλοι ήξεραν για το πάρτι στην Υγεία, αλλά για πρώτη φορά υπήρξε πολιτική βούληση διερεύνησης

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε για αντιπερισπασμό της ΝΔ συμπληρώνοντας «είναι εμφανής ένας εκνευρισμός και μια απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά της ΝΔ». «Για πρώτη φορά επίσημα παρείχε πολιτική ασυλία σε μία ομάδα υπηρεσιακών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που λειτουργούσαν με όρους μαφίας»

Αν. Ξανθός: Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκου

Στη μείωση συμμετοχής των ασθενών στην τιμή του φαρμάκου προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στη φαρμακευτική πολιτική.


Ραδιόφωνο