Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπ. Υγείας: Ο πολίτες δικαιουνται να εκτελούν τις γνωματεύσεις στα καταστήματα οπτικών χωρίς να πληρώνουν

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται στην άρνηση των καταστημάτων οπτικών να παραλάβουν το voucher αποζημίωσης για την χορήγηση οπτικών ειδών και ζητά από τους πολίτες να σταθούν δίπλα του στον εκσυγχρονισμό του συστήματος, την παροχή πιστοποιημένων και ποιοτικών υπηρεσιών και την απαλοιφή κάθε ταλαιπωρίας των ωφελούμενων ασφαλισμένων

Αν. Ξανθός: Η ενίσχυση και αναβάθμιση των ΤΕΠ είναι επένδυση στην ποιότητα της δημόσιας περίθαλψης

Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στο Συνέδριο της Επείγουσας Ιατρικής όπου τόνισε ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η ενίσχυση και αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για το Υπουργείο Υγείας.

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει την πρόγνωση, δηλαδή την εξέλιξη της ασθένειας σε όσους νοσούν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Αποδεκτή η παραίτηση για προσωπικούς λόγους του Σ. Μπερσίμη από τον ΕΟΠΠΥ

Έγινε αποδεκτή η παραίτηση, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ξεκάθαρα για προσωπικούς λόγους, του Σ.Μπερσίμη από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι σχέσχεις με τους επικεφαλής του Υπ. Υγείας παραμένουν άριστες

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε δέκα Κέντρα Υγείας της Αττικής

Δέκα δομές υγείας (Κέντρα Υγείας) της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ξεκινούν από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, τη λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, επιμηκύνοντας την ώρα λήξης της απογευματινής βάρδιας από τις 19.00 που ήταν μέχρι σήμερα, στις 21.00

Δ. Γεωργακόπουλος: Παραπλανητική η διαφήμιση των οπτικών για τους πολίτες (Video)

Υπάρχει μια παραπλανητική διαφήμιση των οπτικών για τους πολίτες την οποία έχουν αναρτήσει στα καταστήματά τους κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος το πρωί στην ΕΡΤ.

Α. Ξανθός: Αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης με ποιοτικές μεταρρυθμίσεις

Ποιοτικές μεταρρυθμίσεις με λιγότερη λιτότητα και μικρότερες επιβαρύνσεις χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους πολίτες: αυτά είναι τα βασικά σημεία του σχεδίου αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα των επόμενων ετών, όπως τα περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από το Λονδίνο

Αν. Ξανθός: Ψυχιατρική μεταρρύθμιση με όρους ισότητας, κοινοτικής φροντίδας και δικαιωμάτων

Από το Λονδίνο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε σε δήλωση του: "με βάση την πολιτική της καθολικής κάλυψης και της ισότητας στη φροντίδα υγείας, επιδιώξαμε τα τελευταία 3 χρόνια την επανεκκίνηση της «βαλτωμένης» λόγω της λιτότητας ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση των Δημόσιων Δομών ψυχικής υγείας".

Γ. Μπασκόζος: «Η πρόληψη έχει σημασία, εμβόλιο λοιπόν εκεί που χρειάζεται» για την γρίπη

Είμαστε πλέον στο Φθινόπωρο και έρχεται ο Χειμώνας, «όλοι ξέρουμε ότι υφίσταται η εποχιακή επιδημία της γρίπης, που ενίοτε δεν είναι "γριπούλα", αλλά έχει πολύ βαριά συμπτώματα και σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες αυξημένο κίνδυνο απώλειας ζωής

Στο Λονδίνο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Στο Λονδίνο μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να συμμετάσχει σε Διεθνές Φόρουμ για τη Ψυχική Υγεία που διοργανώνει 9-10 Οκτωβρίου το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Α. Ξανθός σε νοσοκομειακούς γιατρούς: Μέχρι τέλος του μήνα τα αναδρομικά

Mέσα στο επόμενο 15ημερο θα οριστικοποιηθεί, από το υπουργείο Οικονομικών, το ύψος του ποσού που μπορεί να καταβληθεί ως αναδρομικά σε γιατρούς του ΕΣΥ, οι μισθοί των οποίων είχαν περικοπεί εξαιτίας των μνημονίων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Α.Ξανθός στους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας, εκπροσώπους των οποίων, συνάντησε το μεσημέρι.

Ανδρέας Ξανθός: Στήριξη με μεγαλύτερη απλοχεριά του δημόσιου σύστηματος υγείας

«Στις βασικές δεσμεύσεις και κατευθυντήριες οδηγίες που είχαμε δώσει από την αρχή στο σύστημα υγείας, υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος και κατά την άποψη μου μία ποιοτική αλλαγή αυτά τα χρόνια» τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με κεντρικό θέμα «η υγεία μετά τα μνημόνια».

Αν.Ξανθός: Αποτρέψαμε την κατάρρευση του ΕΣΥ και στοχεύουμε στην ποιότητα

Προσλήψεις 700 γιατρών μέσα στον Οκτώβριο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν όσες θέσεις γιατρών προκύπτουν από αποχωρήσεις. «Αυξάνονται οι δημόσιες δαπάνες για το ΕΣΥ και ηθικοποιείται το σύστημα»


Ραδιόφωνο