Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Ζημιογόνος η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τους ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το χρονοδιάγραμμα δράσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής: 1) Πληρωμή των επισκέψεων και πράξεων μηνός Σεπτεμβρίου του 2016, η οποία είναι σε εξέλιξη, εντός των επομένων ημερών. 2) Οριστικοποίηση του 10% των επισκέψεων ΕΟΠΥΥ του 2012 έως το τέλος του μήνα. Τα έτη 2013, 2014 και 2015 θα ακολουθήσουν. 3) Εντός των ημερών θα δοθεί εντολή για οριστικοποίηση του επισκέψεων και πράξεων μηνός Οκτωβρίου του 2016.

Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας Αττικής ΣΥΡΙΖΑ.: Στήριξη της κυβέρνησης αλλά και κριτική στη Συνδιάσκεψη

Σύμφωνα με σημείωμα του προεδρείου της Συνδιάσκεψης, κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκαν οι «άοκνες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για τη σταθεροποίηση και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος της χώρας μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και σκληρής επιτροπείας», καθώς και «τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος», με προεξάρχουσα «την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία», τονίζοντας παράλληλα την «ελλιπή γνωστοποίηση στο σύνολο του πληθυσμού αυτών των κατακτήσεών του».

Π.Πολάκης: Επανάσταση για την χώρα ότι φέτος δεν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ

Ο αν. υπουργός Υγείας υπενθύμισε την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση, καθώς όταν συστάθηκε ο Οργανισμός «κληρονόμησε» 9 δισ. ευρώ χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί, όπως σημείωσε ο Π.Πολάκης, «οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπαιρναν χρήματα από συντάξεις για να αγοράζουν φάρμακα»

Ανδρ. Ξανθός: Έχουμε κάνει παρέμβαση - τομή για την πλήρη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των πολιτών

«Είναι η βασική ιδέα όλων μας, ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο οφείλει η πολιτεία να το διασφαλίζει για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εργασία τους, την ασφάλισή τους και τα εισοδήματά τους»

Νέα τοπική μονάδα Υγείας στη Σπάρτη

Από τη Δευτέρα, η μονάδα δέχτηκε περισσότερους από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της λειτουργίας της μέσα στο κέντρο της πόλης

Δεν θα καταβάλουν το παράβολο των 46,14 ευρώ οι ανασφάλιστοι για την εξέτασή τους από τα ΚΕΠΑ

Η εξακρίβωση της μη ασφάλισης και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών θα γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους στις γραμματείες των κατά τόπους υποκαταστημάτων ΚΕΠΑ

Καταγγελίες για οδοντίατρο που έπαιρνε «φακελάκι» από πρόσφυγες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας υγείας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από άνδρες της Αστυνομίας στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας, έπειτα από σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδοντίατρος πριν την εξέταση ζητούσε «φακελάκι» της τάξεως των 10 έως 30 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ήταν «φιλοδώρημα».

Στη φάκα του ΕΟΦ φαρμακαποθήκη στην Ξάνθη

Γι’ αυτό το χρονικό διάστημα η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση προμηθεύονταν και πωλούσε φάρμακα από μη νομιμοποιημένες πηγές.

Στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό των γιατρών ΕΣΥ

Η προσφυγή για τους γιατρούς ΕΣΥ εστιάζεται στα εξής σημεία: Στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης σε νέους και παλαιούς ασφαλισμένους που γίνεται με νέο τρόπο, μειώνοντας το ύψος της, στο «γεγονός πως δεν έχουν συνταχθεί αναλογιστικές μελέτες για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης» και στο «αυθαίρετο», όπως το χαρακτηρίζει πλαφόν 3000 ευρώ που τίθεται για τους παλαιούς ασφαλισμένους που λαμβάνουν δύο συντάξεις.

ΗΔΙΚΑ: Σε κανένα στάδιο της συνταγογράφησης δεν ζητείται η αναγραφή του προσδόκιμου επιβίωσης

Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την αναγραφή προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι «σε...

Π. Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Έναν διόρισε η σύζυγος, 15 ο διευθυντής του γραφείου του και τους υπόλοιπους ο Αδ. Γεωργιάδης

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, από τα 340 δισ. ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους, τα 84,5 δισ. ευρώ προήλθαν από το "μαύρο χρήμα" στην Υγεία


Ραδιόφωνο