Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολομέλεια Δεκεμβρίου 2018 (Video)

Παπαδημούλης: «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία», Κούλογλου: «Ενημερωμένοι πολίτες παίρνουν σωστές αποφάσεις», Κούνεβα: «Σας περιμένουμε στο Σύνταγμα στην έκθεση MARX 200», Αναστασιάδης: «Να ακούσουμε τους πολίτες ώστε να αντιληφθούμε τα βαθύτερα αίτια της απαξίωσης. Μεγάλο ποσοστό αποχής στις Ευρωεκλογές - να αντιληφθούμε τους λόγους»

Εκδήλωση Προοδευτικής Συμμαχίας: Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις - Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων

Η εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με τη συμμετοχή των προέδρων Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο Ευρωκοινοβούλιο

Ούντο Μπούλμαν: Με ενδιαφέρει να συζητώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Με ενδιαφέρει πολύ να συζητώ με όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, αναφερόμενος στον διάλογο που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Το θέμα δεν είναι ο διχασμός των δυνάμεων στο πολιτικό φάσμα, αλλά το πού πάμε και ποιοι είναι οι πολιτικοί και οικονομικοί στόχοι μας», πρόσθεσε.

Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εξέφρασε το γερμανικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

Εκδήλωση Ιν. Πουλαντζά: Το εθνικό ζήτημα στην ευρωπαϊκή Αριστερά και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος

Κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Γιατί αλλάζει ο κόσμος;” και θέμα την “Αριστερά στον 20ό αιώνα: Στρατηγικές επιλογές και ιστορικές συγκυρίες”, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

Λίο Πάνιτς: "Η Αριστερά να θέσει επιθετικά τη σχέση κράτους - αγορών"

Εξηγώντας τι σημαίνει "μεταρρύθμιση" σήμερα ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Γιορκ στο Τορόντο του Καναδά, Λίο Πάνιτς, θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει αν έχει ένα παγκόσμιο κίνημα υποστήριξης πίσω του.

Πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

“Κάποιοι στην αριστερά θα προτιμούσαν να βυθιστούν στην ανικανότητα παρά να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, επισημαίνει σε άρθρο του στον Guardian ο Srećko Horvat.

Η Linke θέτει με επερώτηση θέμα πολεμικών αποζημιώσεων

Επανέρχεται το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, τη φορά αυτή όμως από τη Γερμανία! Το ανοιχτό αυτό θέμα ανακινεί η γερμανική Αριστερά (Die Linke), με επερώτησή της, κίνηση την οποία υπογράμμισε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνι Νέγκρι: Μια παλιά συνέντευξη στο Βήμα και δυο λόγια για τον στοχαστή

Η ΑΥΓΗ ανήκει στη μακρά λίστα “ακραίων”, κατά την ΝΔ, εντύπων που έχουν δημοσιεύσει ή αναδημοσιεύσει κείμενα του Ιταλού φιλοσόφου και Καθηγητή Φιλοσοφίας και Συνταγματικού Δικαίου σε Πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Γαλλίας, Αντόνιο Νέγκρι.

Πάολο Φλόρες ντ' Αρκάϊς: Να μιλήσουμε στα εκατομμύρια που πλήττονται από την κρίση χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος

Η ελπίδα της δημιουργίας μιας νέας Αριστεράς στην Ιταλία φαίνεται ότι απασχολεί διαρκώς και περισσότερο τους διανοούμενους και ακτιβιστές της γειτονικής χώρας, με τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελούν το παράδειγμα της ανατροπής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο...

Μπάρμπαρα Σπινέλι: Με τον Τσίπρα και τον Νότο για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη

Η κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα οι πολίτες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, στοχεύοντας στην οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης με επικεφαλής τον Αλέξη Τρίπρα, υποστηρίζει η Μπάρμπαρα Σπινέλι, η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε από τους ιδρυτές..

Ποιος ήταν ο Αλτιέρο Σπινέλι

Ο Αλτιέρο Σπινέλι οραματίστηκε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της, όταν το 1941, μαζί με τον Ερνέστο Ρόσι, εκτοπισμένοι στο Βεντοτένε επεξεργάστηκαν το πρώτο μανιφέστο «Για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη».

Ρένα Δούρου: Η υποψηφιότητα Τσίπρα εκφράζει τον αριστερό ευρωπαϊσμό του 21ου αιώνα

Για τον διπλό ρόλο που θα παίξει, σε Ελλάδα και Ευρώπη, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, μιλά, στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Ρένα Δούρου, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη Μαδρίτη.

ΚΕΑ: Μήνυμα σύγκρουσης με τη λιτότητα και επαναθεμελίωση της Ευρώπης

Ιστορική αποδεικνύεται η σημερινή ημέρα για την Αριστερά, με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στέλνει από τη Μαδρίτη μήνυμα σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές ομάδες που τις εφαρμόζουν

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Υποψηφιότητα Τσίπρα κόντρα στη λιτότητα και την ανεργία

Ιστορική αποδεικνύεται η σημερινή ημέρα για την Αριστερά, με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στέλνει από τη Μαδρίτη μήνυμα σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές ομάδες που τις εφαρμόζουν.

Ηγετικά στελέχη της Αριστεράς του Νότου της ΕΕ μιλούν για την υποψηφιότητα Τσίπρα

Κάγιο, Λάρα, συντονιστής Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας. Μάιτε Μόλα, αντιπρόεδρος ΚΕΑ. Καταρίνα Μάρτινς συντονίστρια Μπλόκου Αριστεράς

Π. Τριγάζης: 4ο Συνέδριο ΚΕΑ - Ενωμένοι για Αριστερή εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη

Η Ε.Ε. χρειάζεται ριζικές αλλαγές,και ανατροπές, η Ευρώπη ως σύνολο επανίδρυση, οι αριστερές δυνάμεις να δυναμώσουν την κοινή τους δράση, οικοδομώντας μέσα στις κοινωνίες αριστερές εναλλακτικές. Οι διαπιστώσεις αυτές βρίσκονται στο κέντρο του προβληματισμού του(ΚΕΑ...

Γκαμπριέλε Τσίμερ: Ο Βενιζέλος ευθύνεται για την παραποίηση όσων είπα

Αποστομωτική απάντηση στην παραποίηση των δηλώσεών της από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την εφημερίδα "Τα Νέα" δίνει η Γκαμπριέλε Τσίμερ, πρόεδρος της Ευρωομάδας της GUE/NGL

Σρέτσκο Χόρβατ: Το "μεταναστευτικό" είναι ιδεολογικό ζήτημα

Ως πρόσφυγας ο ίδιος, προσεγγίζει το θέμα της μετανάστευσης από πιο "προσωπική" σκοπιά. Ο διανοούμενος, συντονιστής του Subversive Festival στην Κροατία και "μαθητής" του Σλάβοϊ Ζίζεκ, μίλησε στην...


Ραδιόφωνο