Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.5°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.1°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.3°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 93%
Καρμπονάρα / Οι Ιταλοί απαντούν με βίντεο για το πως γίνεται η αυθεντική συνταγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καρμπονάρα / Οι Ιταλοί απαντούν με βίντεο για το πως γίνεται η αυθεντική συνταγή

Καρμπονάρα
Instagram.com

Ένα πιάτο καρμπονάρα είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, όμως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, όπως συμβαίνει στην «ελληνική» της εκδοχή.

Για να τη δοκιμάσεις δεν χρειάζεται να βρεθείς σε παραδοσιακή τρατορία της Νάπολι, αρκεί να έχεις τέσσερα υλικά στο σπίτι.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρμπονάρας ο επίσημος λογαριασμός ιταλικού τουρισμού δημοσίευσε την παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή.

Τα υλικά

  • τυρί πεκορίνο
  • παντσέτα guanciale
  • αυγά
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τα ζυμαρικά ψήνονται σε μέτρια αλατισμένο βραστό νερό. Το guanciale τηγανίζεται για λίγο σε τηγάνι στο δικό του λίπος.  Ένα μείγμα από ωμά αυγά (ή κρόκους), τριμμένο Pecorino romano και λίγη ποσότητα αλεσμένου μαύρου πιπεριού συνδυάζεται με τα ζεστά ζυμαρικά, αλλά μακριά από την άμεση φωτιά, για να αποφευχθεί το πήγμα το αυγό.  Στη συνέχεια προστίθεται το τηγανισμένο guanciale και το μείγμα ανακατεύεται, δημιουργώντας μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα με κομμάτια κρέατος απλωμένα παντού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL