Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.4°C30.2°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.1°C28.3°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.0°C26.6°C
0 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.8°C27.7°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 50%
Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ / Στο αρχείο έβαλε ο εισαγγελέας την έρευνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ / Στο αρχείο έβαλε ο εισαγγελέας την έρευνα

Κτίριο υπουργείου Εσωτερικών
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο αρχείο τίθενται οι καταγγελίες για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ και συγκεκριμένα σε γραφείο της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, με απόφαση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη.

Ο εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων, μετά την έρευνα που διενήργησε, με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείεται να διενεργήσουν έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του στελέχους του υπουργείου, που κατήγγειλε την πράξη.

Διάρρηξη δεν είχε «δει» ούτε η ΕΛΑΣ με την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες είχε γίνει διάρρηξη του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ, την ίδια ημέρα που παραδόθηκε το αναμενόμενο και πολυσυζητημένο πόρισμα του Εσωτερικού Ελέγχου για το σκάνδαλο των διαρροών προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL